Новият спортен директор на Царско село Саша Антунович даде интервю

...
Новият спортен директор на Царско село Саша Антунович даде интервю
Коментари Харесай

Антунович: Любо Пенев е най-добрият треньор в България

Новият състезателен шеф на Царско село Саша Антунович даде изявление за " Тема: Спорт ".

Г-н Антунович, Царско село ви разгласи за нов състезателен шеф през предходната седмица, с което изненада футболната общност. Как приехте назначението?

- За мен няма нищо изненадващо. Аз съм около тима и отпреди, повече от година. Познавам чудесно ситуацията. Радвам се, че ми се гласоподава такова доверие, и се надявам, че ще оказа помощ с опита си. Това е огромна чест и наслаждение, за което благодаря на господин Стойне Манолов, президента Иво Андреевски и Любослав Пенев.

Как ви се вижда тимът, който е покрай място в първата шестица?

- Засега всичко е доста добре. С показаното дотук се вижда, че имаме стойностен тим и играем най-красивия и атрактивен футбол в България. И това ни дава оптимизъм за идните мачове.
 Стойне Манолов: Пожелавам си да няма поръчкови съдии, шампионата беше свършило преди да стартира
Стойне Манолов: Пожелавам си да няма поръчкови съдии, шампионата беше свършило преди да стартира

" Ако от Левски съумеят да влязат в тази четворка, няма да имам нищо срещу да се срещнем отново с тях "

Кое е нещото, което ви прави най-силно усещане в плана?

- Всичко. Разполагаме с може би най-хубавите условия в България като база и организация, финансова непоклатимост и страховит треньор в лицето на Любослав Пенев. За мен това е най-хубавият ментор в страната сега. Какво повече може да желае един футболист. Работи се на доста високо професионални равнище. Надявам се тимът да продължи с съвършената си игра. А с нея ще дойдат и резултатите. В Царско село се работи непретенциозно и без непотребни фанфари. Труд и единствено труд.

За купата бяхте покрай изненадата, какво не ви доближи?

- Може би малко повече шанс и убеденост, че може да победим Лудогорец. Не ни надиграха, показахме добра игра.
 Саша Антунович благодари на Стойне Манолов, Иво Андреевски и Любослав Пенев
Антунович благодари на Стойне Манолов, Иво Андреевски и Любо Пенев

" Ще дам всичко от себе си този тим да продължи възходящата линия "

Бързо ли се разбрахте с управлението на Царско село?

- Да. С хората в Царско село съм доста добър другар и отпреди, както и с треньорите. Нямаше никакъв проблем. Ние сме едно огромно семейство и страховит колектив. Убеден съм, че хубавите моменти за Царско село занапред предстоят. Ще дам всичко от себе си този тим да продължи възходящата линия, която е поел.

Как ви се коства футболът у нас в този момент. Много ли се е трансформирал от времето, когато вие играхте за Локо (София) и Спартак (Варна)?

- Много се е трансформирал. Но не съм аз индивидът, който да дава препоръки. Гледам само и единствено Царско село. Ние работим вярно. Разполагаме със страхотна база и школа, която оказва помощ за развиването на българския футбол. Иначе има много разлика отпреди. Тогава имахте по-големи и повече звезди. Куп играчи се подвизаваха в чужбина, а у всеки тим имаше по 7-8 качествени български футболисти. Сега съвсем нямате играчи в огромните европейски шампионати, да не приказвам за тимове. Надявам се идващите поколения да трансформират това и българският футбол още веднъж да тръгне нагоре.
 Любослав Пенев: Закъсняхме за мача
Любослав Пенев: Закъсняхме за мача

" Не играхме мощни 90 минути "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР