Новият собственик на Twitter Inc Илън Мъск в четвъртък повдигна

...
Новият собственик на Twitter Inc Илън Мъск в четвъртък повдигна
Коментари Харесай

Мъск заговори за потенциален фалит на Twitter

Новият притежател на Twitter Inc Илън Мъск в четвъртък повдигна опцията обществената мрежа да банкрутира, поставяйки завършек на следващият ден на безпорядък в компанията, включващ предизвестие от американски регулатор и овакантяване на още основни мениджъри, съобщи Ройтерс.

В първия си диалог със чиновниците милиардерът сподели, че не може да изключи опцията от банкрут – единствено две седмици, откакто закупи платформата за 44 милиарда $. Според кредитни специалисти договорката е оставила финансите на Twitter в нестабилно състояние.

По-рано денем, в първия си имейл до цялата компания, Мъск предизвести, че Twitter няма да може да „ оцелее в идния стопански спад “, в случай че не успее да усили приходите от абонаменти, с цел да компенсира свиващите се доходи от реклама, разяснява трима източници на Ройтерс, които са видели известието.

Йоел Рот, който ръководеше отдела на Twitter за битка с езика на омразата, дезинформацията и спама в, подаде оставка в четвъртък, споделиха пред Ройтерс двама души, осведомени с въпроса.

В своя профил в Twitter в четвъртък Рот разказа себе си като „ Бивш началник на доверието и сигурността “ в компанията. Рот не е дал отговор на настояването на Ройтерс за коментар.

По-рано в четвъртък основният шеф по осведомителна сигурност на Twitter Леа Киснер написа в Twitter, че е напуснала.

Главният шеф по поверителността Деймиън Киърън и основният шеф по сходството Мариан Фогърти също подадоха оставка, съгласно вътрешно известие, оповестено в системата за известия Slack на Twitter в четвъртък от юрист от екипа за дискретност и забелязано от Ройтерс.

Робин Уилър, топ изпълнителен шеф по продажбите на реклами в компанията, е показал в записка до чиновниците, че остава в компанията, сподели човек, който е видял известието,

„ Все още съм тук “, написа Уилър в Twitter късно в четвъртък.

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати съобщи, че следи протичащото се в Twitter с „ дълбока угриженост “, откакто тримата чиновници по поверителността и сходството напуснаха постовете си. Тези оставки евентуално излагат Twitter на риск от нарушение на регулаторни разпореждания.

Адвокатът на Мъск Алекс Спиро сподели на някои чиновници в имейл късно в четвъртък, че Twitter ще продължи да съблюдава условията.

„ Днес разговаряхме с Федералната комерсиална комисия за нашите продължаващи отговорности и водим градивен разговор “, написа Спиро.

Той съобщи, че единствено Twitter, а не обособени чиновници, могат да бъдат държани виновни по наредбите.

„ Разбирам, че е имало чиновници в Twitter, които даже не работят по въпроса на Федералната комерсиална комисия, разяснявайки, че биха могли (да отидат) в пандиза, в случай че не съблюдаваме условията – нещата не работят по този метод “, написа той.

Twitter, Мъск и Спиро не са дали отговор на претенции за коментар от Ройтерс по отношение на евентуален банкрут, предизвестието на FTC или новите напускания.

Мъск започва безмилостна чистка в Twitter, откакто пое ръководството на компанията на 27 октомври и сподели, че тя губи повече от 4 млн. $ дневно, значително тъй като рекламодателите започнаха да заобикалят компанията.

Twitter има дълг от 13 милиарда $ след договорката и е изправена пред лихвени заплащания на обща стойност близо 1,2 милиарда $ през идващите 12 месеца. Плащанията надвишават последния оповестен паричен поток на Twitter, който възлиза на 1,1 милиарда $ към края на юни.

В опит да набере средства Мъск стартира да таксува 8 $ на месец за услугата Twitter Blue, която ще включва верификация на профила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР