Новият собственик на Twitter Илон Мъск спира със съкращенията в

...
Новият собственик на Twitter Илон Мъск спира със съкращенията в
Коментари Харесай

Мъск спира със съкращенията в Twitter и е готов отново да назначава

Новият притежател на Twitter Илон Мъск стопира със съкращенията в компанията и е подготвен да наема нови чиновници, съобщава . Изавлението беше направено на среща с всички чиновници в централата в СанФранциско в понеделник. То идва откакто като за три седмици Илон Мъск редуцира съвсем две трети от 7500-те чиновници на Twitter.

По време на срещата Мъск е декларирал, че компанията е завършила със съкращенията и интензивно набира чиновници за длъжности в региона на инженерните науки и продажбите, като чиновниците са насърчавани да вършат рекомендации. Коментарите му са направени в същия ден, в който неуточнена вълна от съкращения засегна отдела за продажби на Twitter, който загуби съвсем цялото си висше управление, откогато Мъск пое поста. Мъск не прецизира какви инженерни или търговски длъжности наема Twitter, а компанията сега няма оповестени свободни позиции на уеб страницата си.

„ От позиция на сериозните назначения бих споделил, че хората, които са страхотни в писането на програмен продукт, са с най-голям приоритет ", споделя той по време на срещата. На срещата на всички чиновници в понеделник чиновниците на Twitter за първи път чуха Мъск за неговота културно пренастройване, което докара до към 1000 оставки през предходната седмица. Докато отговаряше на въпросите на чиновниците в продължение на към половин час, Мъск съобщи, че „ няма проекти " да реалокира централата на Twitter в Тексас, както направи с Tesla, само че че би било рационално да има „ двойна централа " в Калифорния и Тексас. 

Той призна, че настоящата му метаморфоза на компанията ще „ има доста неточности “, само че „ ще се стабилизира с времето “. В отговор на въпрос на чиновник той сподели, че „ обилни елементи от софтуерния стек би трябвало да бъдат възобновени от нулата “, а в различен миг от срещата той предложи, че би било добра концепция „ ненапълно да децентрализирате нещата “, като бъдат препратени инженерни екипи в Япония, Индия, Индонезия и Бразилия.

Мъск акцентира и на исторически мощното потребление на Twitter в Япония. Той посочи това като нещо, към което компанията би трябвало да се стреми, а „ в идеалния случай към във всяка страна без изключение “.„ Може да наподобява, че Twitter е насочен към Съединени американски щати, само че в случай че не друго, той е насочен към Япония “, сподели той. „ В Япония има почти същия брой ежедневни дейни консуматори, както и в Съединени американски щати, макар обстоятелството, че Япония има една трета от популацията на Съединени американски щати “, сподели Мъск на срещата.

В отговор на въпрос по отношение на обезщетенията на чиновниците, Мъск повтори, че чиновниците ще получат варианти за акции в Twitter и ще могат постоянно да ги осребряват, както в SpaceX, другата му компания, която също е частна. „ Начинът, по който работят нещата в SpaceX за приемане на ликвидност, е, че на всеки шест месеца има събитие за ликвидност, при което компанията изкупува назад акции и ние също каним нови вложители да купуват акции “, сподели той. „ И ние ще можем да управляваме Twitter по същия метод “, заключи Мъск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР