Новият собственик на Twitter Илон Мъск проведе допитване до потребителите

...
Новият собственик на Twitter Илон Мъск проведе допитване до потребителите
Коментари Харесай

Мъск предлага обща амнистия на блокираните акаунти в Twitter

Новият притежател на Twitter Илон Мъск организира допитване до потребителите дали уеб сайтът би трябвало да предложи обща прошка на спрените сметки, като употребява същия способ, който употребява за случая с Доналд Тръмп.

Този ход идва, откакто Мъск се сблъска с отпор, че критериите му за модериране на наличието са подчинени на персоналната му волност, като за избрани сметки се взема решение да бъдат възобновени, а за други - не.

" Трябва ли Twitter да предложи обща прошка на спрените сметки, при изискване че те не са нарушили закона или не са взели участие в фрапантен спам? " попита Мъск в Twitter.

Анкетата беше отворена до 17:46 ч. по Гринуич в четвъртък и имитираше тактиката, употребена единствено преди дни за някогашния американски президент Тръмп.

Акаунтът на Тръмп в Twitter беше възобновен в събота, откакто малко болшинство от интервюираните поддържаха този ход.

Анкетите в Twitter са отворени за всички консуматори и са ненаучни и евентуално ориентирани към подправени сметки и ботове.

Едно общо решение за спрените сметки може евентуално да разтревожи държавните органи, които деликатно наблюдават по какъв начин Мъск се оправя с езика на омразата, откогато купи авторитетната платформа за 44 милиарда $.

То може също по този начин да разтревожи Apple и Гугъл - софтуерни титани, които имат пълномощията да забранят Twitter в своите магазини за мобилни приложения заради опасения, свързани със наличието.

Тръмп беше неразрешен от платформата при започване на предходната година поради ролята си в нападението на Капитолия в Съединени американски щати на 6 януари от навалица негови поддръжници, които желаеха да подменят резултатите от изборите през 2020 година

" Без благосклонност "

Възстановяването на Тръмп от страна на Мъск последва възобновяване на други неразрешени сметки, в това число закостенял пародиен уебсайт и психолог, който е нарушил разпоредбите на Twitter по отношение на езика, идентифициращ транссексуалните хора.

Главният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX съобщи, че тайният теоретик Алекс Джоунс няма да се върне в Twitter и ще остане неразрешен в платформата.

В неделя Мъск съобщи, че няма " никаква благосклонност за всеки, който би употребявал гибелта на деца за облага, политика или популярност ", заради личния си опит със гибелта на първото си дете.

Джоунс беше наказан да заплати стотици милиони долари обезщетение за лъжите си по отношение на стрелбата в началното учебно заведение " Санди Хук " през 2012 година, при която починаха 26 души, най-вече деца.

Мъск, който завърши изкупуването на Twitter в края на октомври, не посочи дали възбраните, които ще бъдат обхванати от анкетата, са непрекъснати или краткотрайни.

Бъдещето на модерирането на наличието в Twitter се трансформира в наложителен проблем, защото огромните рекламодатели се държат настрани от уеб страницата, откакто при несполучливото му обновяване по-рано този месец се появиха голям брой подправени сметки, което провокира ужас.

Междувременно екипите, отговарящи за предотвратяването на недобросъвестна активност в уеб страницата, бяха съкратени, като станаха жертва на съкращенията, ръководени от Мъск, при които половината от всички чиновници напуснаха компанията.

Джон Уийби, професор по медии в Североизточния университет, допусна, че целият този безпорядък може да се дължи на обстоятелството, че Мъск се пробва да си " завоюва време ".

" Регулаторните органи сигурно ще го преследват, както в Европа, по този начин може би и в Съединените щати... и по тази причина огромна част от това, което той прави, се пробва да рамкира тези борби ", сподели Уиби. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР