Новият собственик на Twitter и основател на Tesla Илон Мъск

...
Новият собственик на Twitter и основател на Tesla Илон Мъск
Коментари Харесай

Мъск за кратко изгуби статута си на най-богат човек в света

Новият притежател на Twitter и създател на Tesla Илон Мъск загуби за малко купата си на най-богатия човек в света в сряда, сочат данните на Forbes. Това се случва, откакто той финансира договорката си за Twitter с продажба на огромен дял от Tesla.

Така за малко статута му бе ангажиран от основния изпълнителен шеф на компанията майка на Louis Vuitton LVMH Бернар Арно с персонално благосъстояние от към 185.3 милиарда $ съгласно Forbes.

Мъск, който държи първото място в листата на Forbes от септември 2021 година, има чисто положение от 185.7 милиарда $. Той пое купата от създателя на Amazon.com Джеф Безос.

Акциите на Tesla, които изгубиха повече от 47% от цената си, откогато Мъск направи оферта за закупуване на Twitter по-рано тази година, паднаха с 3.7% в сряда.

Нетното положение на Мъск падна под 200 милиарда $ за първи път на 8 ноември, защото вложителите разпродават акции на Tesla заради терзания, че Мъск е по-зает с Twitter.

Компанията за електрически коли е изгубила съвсем половината от пазарната си стойност, а чистото положение на Мъск е спаднало с към 70 милиарда $, откогато той наддаде за Twitter през април. Мъск завърши договорката за Twitter през октомври с 13 милиарда $ заеми и 33.5 милиарда $ дялово присъединяване.

Освен Tesla, Мъск оглавява и ракетната компания SpaceX и стартъпа Neuralink. Той създава чип, който ще разреши на мозъка да управлява комплицирани електронни устройства, давайки късмет на хората с парализа да си възвърнат двигателната функционалност и да лекуват мозъчни болести.
Мъск стартира тестово чипиране на хора след 6 месеца
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинИлон Мъск Мъск най-богат най-богат човек най-богат човек в света Бернар Арно ПоследниНай-четениЛичности 24 Мъск за малко изгуби статута си на най-богат човек в света Пазари 56 Има ли капацитет за пазарен растеж до края на годината? Накратко 644 Вечерни вести: Политическа партия желае огромни обществени разходи; Европейска комисия утвърди милиардите за просвета Европари 196 Европейска комисия даде зелена светлина на стратегическия проект за българското земеделие Накратко 12309 Вечерни вести: Радев съжали за Петков и Василев; Край на тапите по „ Хемус “? Политика 9624 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Политика 9322
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР