Новият собственик на Челси Тод Боули обеща да надгради над

...
Новият собственик на Челси Тод Боули обеща да надгради над
Коментари Харесай

Челси има нов собственик в лицето на Тод Боули

Новият притежател на Челси Тод Боули даде обещание да надгради над „ забележителната история на триумфи “ на отбора, откакто американецът реализира закупуването на клуба от Висшата лига.

Консорциумът на Боули се съгласи на договорка да закупи „ сините “ от Роман Абрамович за 4.25 милиарда $ на 7 май, а продажбата през днешния ден бе публично финализирана. „ За нас е чест да станем новите притежатели на Футболен клуб Челси. Всички сме подготвени на 100% да се влагаме оптимално за клуба всеки ден “, сподели Боули пред формалния уебсайт на лондончани.

Закупуването на Боули поставя завършек на 19-годишния престой на Абрамович на управителния пост като притежател на Челси, откакто руснакът разгласи клуба за обмен през март. Олигархът бе глобен от английското държавно управление за хипотетичните си взаимоотношения с президента на Русия Владимир Путин след нашествието на Украйна.

Съ-собственикът на бейзболния Ел Ей Доджърс Боули се прицели в достигането на триумфите на Челси под управлението на Абрамович, в това число пет трофеи на Висшата лига и два трофея от Шампионската лига измежду 19-те огромни купи във витрината на лондонския клуб. „ Нашата визия като притежатели е ясна – желаеме да накараме почитателите да се гордеят. Наред с нашата ангажираност и отдаденост за развиване на школата и привличането на най-хубавите гении, нашият проект за деяние е да влагаме в клуба в дълготраен проект и да надградим над забележителната история на триумфи на Челси “, добави американският предприемач.

Челси оперира под специфичен лиценз от държавното управление, който щеше да изтече на 31 май, в случай че Боули не бе съумял да завърши договорката по продажбата. Това щеше да сложи бъдещето на клуба под сериозна въпросителна, само че в този момент те умерено могат да чакат началото на идващия сезон. Консорциумът на Боули се нуждаеше от утвърждение от Висшата лига, държавното управление на Англия и португалските управляващи – Абрамович има португалско поданство, преди продажбата да бъде официализирана.

„ Лично аз бих желал да благодаря на министри и други управителни лица в английското държавно управление, и във Висшата лига, за цялата им работа в реализирането на тази продажба “, приключи новият притежател на „ сините “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР