Новият смартфон Nokia 2.2 вече е наличен в търговската мрежа

...
Новият смартфон Nokia 2.2 вече е наличен в търговската мрежа
Коментари Харесай

А1 стартира продажбите на новия Nokia 2.2

Новият смарт телефон Nokia 2.2 към този момент е разполагаем в комерсиалната мрежа на А1.

Моделът може да бъде закупен за 2,99 лв. на месец или за 39,98 лв. в брой с проект A1 One Unlimited 5XL, като в комплекта потребителите ще открият автентично Nokia хендсфри, спомагателен заден панел и карта памет с размер 32 GB.

Дизайнът на Nokia 2.2 следва трендовете в своя клас, като съчетава изваяно стъкло и гланциран поликарбонатен тил, който е устойчив, лек и резистентен против надрасквания. Моделът идва в типичен черен цвят, като потребителите разполагат и с спомагателния XpressOn заден похлупак в бледорозов цвят.

Nokia 2.2 е с 5,71-инчов HD+ IPS LCD екран с капковидно изрязан разрез, като реализира съответствие на страните на екрана от 19:9 и съответствие на екрана към тялото от 77%.

Дисплеят разполага с функционалност Always On, с която потребителите ще могат постоянно да наблюдават своите вести. Селфи камерата е 5 MP и разрешава снимането на качествени селфи изображения. Тя включва и AI функционалност за лицево отключване на екрана.

На гърба на устройството е ситуирана съществена 13 MP камера с отвор на блендата f/2.2 и с функционалности, поддържани от изкуствен интелект. Под камерата е ситуирана единичната LED мълния, която в композиция с AI функционалностите спомага за снимането на качествени изображения в среда с ниска осветеност.

Основната камера има още HDR режим на снимане, функционалност за панорамни фотоси, автофокус и функционалност за снимане на Full HD видео с 1080 пиксела и 30 фрагмента в секунда.

Nokia 2.2 комбинира четириядрен процесор Mediatek MT 6761 Helio A22, построен с 12-нанометрова архитектура, графичен процесор PowerVR GE8320 и 2 GB оперативна памет, с които продуктивността на смарт телефона е задоволително добра за своя клас.

В своята базова версия вградената вътрешна памет на устройството е 16 GB, като с спомагателната карта памет от 32 GB, включена в пакета, потребителите ще разполагат с задоволително пространство за своите файлове.

Вторият слот за картата памет разрешава потреблението на microSD памет с потенциал до 400 GB, като моделът има трети слот за втора SIM карта.

Хардуерът на смарт телефона се добавя от батерия с потенциал от 3000 mAh, като изкуственият разсъдък на операционната система усъвършенства потреблението на рядко отваряни приложения.

Функцията за автоматизирана конфигурация за яркостта на екрана по отношение на желанията на потребителите, добавя опциите на батерията и обезпечава задоволително заряд през целия ден с едно зареждане.

Nokia 2.2 идва с Android 9 Pie и е част от програмата Android One. В рамките на 3 години устройството ще получава обезпечени месечни ъпдейти за сигурност, като интервалът за актуализации на операционната система е 2 години.

Като част от програмата Android One, смарт телефонът идва с авансово конфигурирани приложения от Гугъл, а в допълнение Nokia 2.2 има специфичен бутон за активиране на Гугъл Assistant.

Последната версия на операционната система дава голям брой функционалности в интерес на потребителите и усъвършенства работните процеси за по-бързо и по-удобно потребление.

Nokia 2.2 е и част от програмата Android Enterprise Recommended, като с това става първият смарт телефон на марката от подобен ценови клас, който се предлага за бизнеса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР