Новият служебен министър на енергетиката Росен Христов не е особено

...
Новият служебен министър на енергетиката Росен Христов не е особено
Коментари Харесай

Кой е служебният министър на енергетиката Румен Христов -

Новият длъжностен министър на енергетиката Росен Христов не е изключително известен в публичното пространство и гилдията.

В формалната му визитка написа, че е магистър по интернационалните стопански връзки от Калифорнийския университет в Съединени американски щати и има дълголетен опит в енергетиката с високи позиции в интернационалните компании. Международно приет експерт по придобивания и реструктуриране на предприятия, решение на спешни обстановки, тактики и развиване.

Работил е за италианската енергийна компания " Енел ", като дава отговор за реструктурирането и интеграцията на добитите огромни енергийни дъщерни компании в Гърция, Франция и Русия. Бил е районен шеф за Източна Европа и Латинска Америка в нидерландската компания за ремонт и поддръжка на енергийни активи " Дитсман " и управлява придобиването на " Енергоремонт холдинг " в България, на която става по-късно ръководител на управителния съвет.

Основната активност на компанията е рехабилитация и ремонт на енергийни уреди, като печели много публични поръчки на АЕЦ " Козлодуй ", оповестява " Капитал ". Според изданието сдружението се свързва с предприемача Богомил Манчев, чиято някогашна компания " Риск инженеринг " беше един от подизпълнителите на неосъществения план за нова атомна централа " Белене ".

До 2018 година Христов е бил в управителния съвет на сдружението, което се преименува на " Дитсман " през 2020 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР