Новият сингъл на Metallica Lux Aeterna оглави класациите Hard Rock

...
Новият сингъл на Metallica Lux Aeterna оглави класациите Hard Rock
Коментари Харесай

Lux Aeterna на Metallica превзема класациите

Новият сингъл на Metallica " Lux Aeterna " оглави класациите Hard Rock Digital Song Sales и Hot Hard Rock Songs на Billboard, и е на второ място в Mainstream Rock Airplay Chart и Rock & Alternative Airplay Chart в Съединени американски щати, където върхът се заема надлежно от Godsmack и тяхната " Surrender " и " Edging " на Blink-182.

Mощното парче на метъл легендите е първият нов материал от идния 12-ти студиен албум на групата - " 72 Seasons ", който чакаме на музикалния пазар на 14 април. Наследникът на " Hardwired... To Self-Destruct " от 2016 година е продуциран от известния звукорежисьор и непосредствен другар на Metallica, Грег Фиделман и както нормално - Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих.

Сега ще ви представим всичко, което би трябвало да знаете от разтърсващия им нов сингъл до овъглените реликви от детството. Metallica изненадаха почитателите си с новината, че през април 2023 година ще издадат нов албум, който е траш дегустация на това, което следва: " Lux Aeterna ", както и детайлности за двугодишно международно турне.

Заглавието е изведено въз основата на догатката, че първите 18 години от човешкия живот ще оформят и осведомят нашето държание и вид персона.

" 72 сезона... Концепцията, че родителите ни са ни споделили " кои сме " - споделя фронтменът Хетфийлд. - Най-интересната част от това е продължаващото проучване на тези съществени убеждения и по какъв начин те въздействат на възприемането ни на света през днешния ден. Голяма част от опита ни като възрастни е възстановка или реакция на тези прекарвания от детството. Затворници на детството или освобождение от тези окови, които носим ".

Албумът " 72 Seasons " ще бъде публикуван на 14 април 2023 година Или в случай че сте затрупан с прахуляк английски народен представител Джейкъб Рийс-Мог, празникът на Антоний, Йоан и Евстатий. Това ще бъде вторият албум, който ще бъде публикуван посредством личния им лейбъл Blackened.

Още е рано, само че " Lux Aeterna " има здрави корени в звученето на дебютния им албум " Kill `Em All " - който по стичане на събитията навършва 40 години през 2023 година - и стиховете му са построени към прецизни, брейк рифове и малко по-силен от нужното микс от барабани на Ларс. Накратко, това е траш химн, който героят на " Stranger Things " Еди Мънсън би карал неразумно. Ако има още 11 сходни траш песни, няма да останем разочаровани.

За какво се приказва в текста на " Lux Aeterna "?

Що се отнася до задълбоченото прозрение в текста на песента, ще би трябвало да попитаме господин Хетфийлд. Но има чувство за хващане на момента - може би неразумно - с повтарящата се имитация " на цялостна скорост или нищо " и смело кимване към албума " Lightning To The Nations " от 1979 година на Diamond Head. Но какво да кажем за заглавието " Lux Aeterna "? Не пееше ли той за The Cramps? Не, това е латинското " безконечна светлина ". Това е латински. Би трябвало да имате съществени знания по латински, в случай че ще слушате новите неща на Metallica.

Самото заглавие е част от римокатолическа реквиемна меса, а в случай че потърсите в доставчиците си на стрийминг услуги, ще видите, че заглавието на песента се появява в музиката на Клинт Мансел и Kronos Quartet за мрачната драма на Дарън Аронофски от 2000 година " Реквием за една фантазия ". Сега почитателите на Клинт Менсел ще видят в резултатите от търсенето яркото художествено оформление на " 72 Seasons " на Metallica.

Привличащите вниманието изображения на " 72 Seasons " на обложката са основани от дизайнера Дейвид Търнър и неговия екип в Turner Duckworth, които имат студиа в Лондон, Ню Йорк и Сан Франсиско. Търнър е притежател на премия " Грами " за опаковката на " Death Magnetic " и работи с групата по идващите ѝ издания: " Through The Never ", " S&M2 " и " Hardwired... To Self-Destruct ".

И несъмнено, има и страховитото художествено оформление на тематика манекен за Lulu, взаимната работа на групата с Lou Reed през 2011 година Въпреки че обложката на албума е смела и непретенциозна, има какво да се види. Както Джеймс сподели по-рано, заглавието на албума се отнася до годините на образуване на индивида.

Овъглено детско креватче заема центъра на изображението и е заобиколено от развалени от пожар остатъци от живота преди порастването: меки играчки, триколка, дървени играчки, китара, бейзболна бухалка и купчина празни консерви.

Какъв е описът с песни на " 72 Seasons "?

Има 12 песни, като все още на издание на обявата е налична единствено " Lux Aeterna ". Въпреки краткостта на водещия им сингъл - къси и сладки 3 минути и 26 секунди - новият албум ще бъде с дълготрайност към 77 минути.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР