Новият силен човек в Пирин (Благоевград) - Атанас Дафинов говори

...
Новият силен човек в Пирин (Благоевград) - Атанас Дафинов говори
Коментари Харесай

Атанас Дафинов: Лицензът на Пирин е почти сигурен, в момента летим

Новият мощен човек в Пирин (Благоевград) - Атанас Дафинов приказва в предаването " Преди кръга " по " Диема " за положението на клуба. Той разкри, че " орлетата " са покрай приемане на лиценз.

" Задълженията, за жалост, са към много компании, снабдители. Където може да има отговорности, ние имаме. Хубаво е, че изчистихме отговорностите към Национална агенция за приходите. Сега отговорностите са към разнообразни снабдители. Най-голямото обвързване е към футболистите, към този момент втори месец. Бивши футболисти също. Последните два месеца футболистите не са получавали заплати. Нашата цел, както и на бизнеса, е играчите да са финансово постоянни и да мислят единствено за това, което би трябвало да вършат на терена.

Близо сме до взимане на лиценза. Направихме много стъпки в тази посока. Доста хора направиха доста и би трябвало да им благодарим. Мисля, че лицензът е съвсем сигурен на Пирин.

Общината не може да си разреши да устоя професионален футболен клуб. Водим договаряния за общоприет спонсор, има интерес. Надявам се до привършване на сезона да имаме изясненост.

Чуждестраннните вложители, които желаеха да вземат Пирин, си демонстрираха си бизнес проекта, който не беше нещо изключително. Гласуваха им се акциите и когато трябваше да подпишат контракта се отхвърлиха, тъй като не беше ясно какво взимат. То беше ясно, те имат договаряния с това, което е имал господин Белогур. Те пристигнаха с концепцията да стопанисват това, което е стопанисвал господин Белогур. Това са обстоятелствата. Това не им беше задоволително. Те желаеха да вземат всичко - и ДЮШ, и базите. Всичко, което е общинско. Това не им беше отказано, само че за това лишава време.

Станко Йовчев сега е член на Борда на шефовете. Надяваме се да подкрепи намирането на нов спонсор. Това е неговата задача. Той ще оказва помощ без заплата. Надяваме се Пирин да има транспарантно бъдеще.

В момента летим, само че с една финансова инжекция ще полетят още по-високо. Щом играят по този начин без заплата, представете си по какъв начин ще играят, когато им занулим всичко ", сподели Дафинов.
 Венко Попов: Пирин е емблема на Югозапада, би трябвало бърза реакция за решаването на проблемите
Венко Попов: Пирин е емблема на Югозапада, би трябвало бърза реакция за решаването на проблемите

С огромен интерес изгледах срещата на новото управление с последователи на тима, споделя той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР