Новият щам на COVID-19 - Омикрон, се разпространява около 3

...
Новият щам на COVID-19 - Омикрон, се разпространява около 3
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо от досегашните варианти на Covid-19

Новият вариант на COVID-19 - Омикрон, се популяризира към 3 пъти по-бързо от предходните. Това сочат последните данни, които са получени от Южна Африка тази нощ, сподели в предаването проф. Радка Аргирова, член на експертния съвет към министъра на опазването на здравето. По думите й наранени са най-вече младежи и неимунизирани.

" Знаем, че има над 50 разновидности. Част от тях ги знаем от Делта и Алфа разновидностите. Знаем какво могат да причинят тези разновидности ", сподели проф. Аргирова.

" Предполагам, че имунизираните ще са задоволително защитени. Една част от разновидностите са присъщи и при предходни разновидности и имунизациите към този момент работят против тях. Но е допустимо да не е на 100% това деяние, което е обикновено ", изясни проф. Аргирова.

Тя разгласи, че ще има няколко вида нови медикаменти. Едните ще имат профилактични дейности.

" Ще има и такива за хора, които не съумяват да изработят антитела от имунизациите ", изясни проф. Аргирова.

Тя бе безапелационна, че имунизациите оказват помощ против всички типове вирусни разновидности. Колкото повече неимунизирани има, толкоз повече вирусът има опция да се развъжда.

По думите й е отчастни правилно, че имунизацията е тази, която прави вируса да се променя. Ако има всеобщо имунизиране, тогава имунизацията убива вируса, а това дава място на нов. В резултат на имунизацията може да стане смяна, само че за идната година да вземем за пример може да стане засечка и да се поставя нова ваксина. Затова всяка година имаме нови ваксини, сподели Аргирова.

Тя добави, че няма потребност от боязън и суматоха, а има потребност да се отиде до лабораторията, с цел да се ревизират антителата и да се вземе решение за трета доза. Ако имате над 150 BAU антитела, може да почакате някой и различен месец. Ако обаче са под тази граница, би трябвало да сложите бустерна доза. Независимо каква е границата, в случай че сте с тежко хронично заболяване, което отслабва имунната система или сте на кортикостероидна терапия, би трябвало да сложите трета доза ваксина, изясни специалистът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР