Новият щам на COVID-19 - Омикрон се очаква да дойде

...
Новият щам на COVID-19 - Омикрон се очаква да дойде
Коментари Харесай

Маски ли? Масово се носят само като аксесоар в хипермаркет в “Кършияка“

Новият вариант на COVID-19 - Омикрон се чака да пристигна в България към средата на Декември, споделят експертите. И до момента в който едни се опасяват от вируса и по всякакъв начин се стремят да се пазят, на други несъмнено не им пука.

Масово в огромните вериги магазини за хранителни артикули не се съблюдават никакви ограничения, а маските са единствено за декорация. След няколко сигнала от читатели, наш кореспондент посети хипермаркет на „ Брезовско шосе”, за където сигнали идват редовно в редакцията ни.

С нас се свързаха доста пловдивчани, които сигнализираха, че контролът в магазини Кауфланд е занижен. Маски не се носят, липсва отдалеченост, а личният състав и защитата нехае какво се случва на територията на комерсиалния обект.

Само в границите на няколко минути, спонтанната ни инспекция сподели, че нарушителите не са един и двама, в противен случай – на пръсти се брояха хората, които носиха вярно маската си.

Масово маските на клиентите са под брадите им, или в по-добрия случай – покриващи единствено устата, видя наш кореспондент. И не става въпрос единствено за хранителната част на магазина, нарушаванията са повсеместни и в обслужващите офиси и отделенията за бързо хранене.

В обекта се обитава и „ дюнерджийница”, където изключително в по-късните часове на деня се образуват опашки, а чакащите хора и обслужващия личен състав носят персоналните си защитни средства по-скоро като аксесоар закачен за ушите, споделят в недоволствата си читателите ни.

Впечатление прави, че нарушителите са най-вече възрастни хора или такива от ромски генезис.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на сходни нередности, може да ни изпращате сигналите си като известие в страницата ни във Facebook или на публицистичната ни поща

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР