Новият щам на COVID-19 – Омикрон, се разпространява около 3

...
Новият щам на COVID-19 – Омикрон, се разпространява около 3
Коментари Харесай

Проф. Аргирова за Омикрон: Изключително заразен е, само ваксините могат да го спрат

Новият вариант на COVID-19 – Омикрон, се популяризира към 3 пъти по-бързо от предходните. Това сочат последните данни, които са получени от Южна Африка тази нощ проф. Радка Аргирова, член на експертния съвет към министъра на опазването на здравето. По думите й наранени са най-вече младежи и неимунизирани.

„ Знаем, че има над 50 разновидности. Част от тях ги знаем от Делта и Алфа разновидностите. Знаем какво могат да причинят тези разновидности ”, сподели проф. Аргирова.
Делта коронавирусът е по-смъртоносен за неимунизирани - персонално мнение на проф. Радка Аргирова
" Делта разновидността на ковид мога да кажа е по-смъртоносен при неимунизираните ". Има в този вид разновидност освен в S-протеина, н...

„ Предполагам, че имунизираните ще са задоволително защитени. Една част от разновидностите са присъщи и при предходни разновидности и имунизациите към този момент работят против тях. Но е допустимо да не е на 100% това деяние, което е обикновено ”, изясни проф. Аргирова.

Тя разгласи, че ще има няколко вида нови медикаменти. Едните ще имат профилактични дейности. „ Ще има и такива за хора, които не съумяват да изработят антитела от имунизациите ”, изясни проф. Аргирова. По думите й имунизациите оказват помощ на всички типове вирусни разновидности. Колкото повече неимунизирани има, толкоз повече вирусът има опция да се развъжда. 

Ваксината е тази, която прави вируса да се променя - това е от елементи правилно. Ако има всеобщо имунизиране, тогава имунизацията убива вируса, а това дава място на нов. В резултат на имунизацията може да стане смяна, само че за идната година да вземем за пример може да стане засечка и да се поставя нова ваксина. За това всяка година имаме нови ваксини, сподели Аргирова. Тя добави,че няма потребност от боязън и суматоха, а има потребност да се отиде до лабораторията, с цел да се ревизират антителата, означи Аргирова.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР