Новият шеф на Съдийската комисия Виктор Кашай се е заел

...
Новият шеф на Съдийската комисия Виктор Кашай се е заел
Коментари Харесай

Новият шеф на съдиите изпрати писмо до всички клубове

Новият началник на Съдийската комисия Виктор Кашай се е заел със задачата да накара тимовете и футболистите да съблюдават прецизно общоприетите европейски правила, оповестява " dsport ". От началото на сезона съдиите са инструктирани да съблюдават всички точки на правилника с изключение на на терена, а и преди мачовете, когато става дума за оборудването на футболистите.

Ден преди 1 март БФС популяризира писмо до клубовете, подписано от Виктор Кашай, в което се припомня, че играчите не могат да носят никакви бижута по време на игра - гердани, пръстени, гривни, обеци, кожени ленти, ластици и други, като съдиите би трябвало да наблюдават за тяхното премахване, в случай че бъдат видяни.
 Водещите ни рефери: Виктор Кашай ще вдигне равнището на българското съдийство
Водещите ни рефери: Виктор Кашай ще вдигне равнището на българското съдийство

В продължение на 4 дни те минаха през теоретични и физически проби

Въпреки това обаче унгарецът въпреки всичко ще се съобрази с обичайния празник 1 март и по това време на годината се позволява единственото изключение от разпоредбите. " Играчите могат да носят дискретна гривна, която е директно обвързвана с този обичаен български празник или така наречен " Мартеница ". Всички сходни гривни би трябвало да бъдат тествани от съдията преди мача и не би трябвало да бъдат рискови за сигурността на играчите ", се споделя още в известието.

Така още през днешния ден в дуела сред ЦСКА и Локомотив (Пловдив) играчите ще имат право да носят по една мартеничка, само че всички останали типове бижута и украшения би трябвало да бъдат отстранени.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР