Новият шеф на Съдийската комисия Давид Фернандес Борбалан даде първата

...
Новият шеф на Съдийската комисия Давид Фернандес Борбалан даде първата
Коментари Харесай

Давид Борбалан: Искам да вдигнем броя на българските съдии на международна сцена

Новият началник на Съдийската комисия Давид Фернандес Борбалан даде първата си конференция, откакто беше назначен на поста. 

„ Благодаря ви за вниманието. Искам да благодаря на Борислав Михайлов за поканата. Имах опцията да посетя вашата страна през февруари. Първата ми задача е да повишим цялото равнище на българското съдийство както на локално, по този начин и на интернационално равнище. Разбрахте, че договорът ми е за две години. Искам да осъществяваме дълготраен проект. Имам упоритостта да работя по-широко. Ще посетя всяка една зона и да оказа помощ с насоки и опит. Искам да развия съдийството и по други способи. Вчера имах среща с компания, която има желанието да се включи и да подкрепя това развиване. Другата ми задача е да работя със съдиите от по-ниски категории ", показа Борбалан. 

" Последната точка, която желая да разясня, е обвързвана с интернационалното съдийство. Искам да вдигнем броя на българските съдии на интернационалната сцена. Обещавам ви, че ще работя крепко по постигането на тази цел. Вчера Виктор Кашай ми се обади да ми пожелае триумф. Каза ми, че е работил доста добре с федерацията и счита, че равнището на работа е доста положително ", добави новият началник на съдийската комисия към БФС.  

" Знам доста за метода на работа на Кашай. Ще ми би трябвало да науча елементи. Тук съм да вкарам нови хрумвания в работата на съдиите. Това е обвързвано с развой, за който се изисква време. Виктор работи доста добре и неслучайно работи в мощни шампионати. За да направя цялостна оценка, ще ми би трябвало малко време. Още когато бях в Испания имах визия за българското състезание. Познавам се с някои от вашите фрагменти. Още през вчерашния ден споделих на господин Михайлов, че работата е обвързвана със съществено напрежение. В Испания също напрежението беше доста огромно. Знам доста добре по какъв начин да ръководя натиска. Това е част от работата. Казах го и на съдиите през днешния ден. Обясних им, че би трябвало да намерят метод да се оправят с напрежението ", добави испанецът. 

" Когато съм допускал неточност, са желали да ме убият. Добрият арбитър би трябвало да умее да работи напрегнат. Ако съдиите тук не могат да се оправят с това, те няма да могат да го създадат и на интернационално равнище. Тепърва започваме да работим дружно. Имам опцията да чуя концепциите и проблемите. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР