Новият шеф на съдиите Виктор Касай е поискал от президента

...
Новият шеф на съдиите Виктор Касай е поискал от президента
Коментари Харесай

Виктор Касай настоява да се увеличат парите на българските съдии

Новият началник на съдиите Виктор Касай е изискал от президента на БФС Борислав Михайлов родните рефери да получават повече пари, написа " Мач Телеграф ".

Към днешна дата основните арбитри получават по 1050 лв. на мач, а страничните - 800 лв.. Четвъртият рефер взима 400 лв.. Първият ВАР съдия прибира 350 лв., а неговият помощник - 300 лв.. Според унгареца, който ръководеше съветските съдии, преди да пристигна в България, в случай че парите се усилят, съдиите ще могат да спрат да упражняват другите си специалности и един тип ще станат професионални съдии.

Касай има и други условия към Борислав Михайлов. Той е поискал БФС да заплаща всяка една командировка на реферите над 200 километра, както и да поеме настаняването в хотели. Ако това се одобри, реферите ще икономисват още повече пари.

При своето публично показване Виктор Касай съобщи: " Като най-важна своя цел Виктор Касай сложи да се понижат сензитивно грешките, които българските рефери позволяват. На първо място би трябвало да установя проблемите. В момента групирам информация, организирам доста срещи. Не мога да подсигурявам, че всички неточности ще изчезнат. Дори да доведем тук най-хубавите рефери от Испания, Италия и така нататък, те също няма да са съвършени. Винаги ще има неточности, само че най-важното е да намалеят ", съобщи унгарецът, който в кариерата си има край в Шампионската лига (2011 година, Барселона - Манчестър Юнайтед 3:1).
 Eкспертен екип показа идея за усъвършенстване на системата на българския футбол
Eкспертен екип показа идея за усъвършенстване на системата на българския футбол

Тя бе показана на вниманието на стратегическия управител на БФС Андрей Петров
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР