Новият шеф на съдиите Костадин Гергинов обяви в интервю за

...
Новият шеф на съдиите Костадин Гергинов обяви в интервю за
Коментари Харесай

Новият шеф на съдиите: Пет от седемте човека в СК са даденост

Новият началник на съдиите Костадин Гергинов разгласи в изявление за Българска национална телевизия, че в България ще бъде въведен ВАР, само че реферите на би трябвало да разчитат единствено на него.

“След като се подхваща подобен ход по средата на сезона, значи не е както би трябвало. Явно има неодобрение от футболните клубове, привържениците… Обстановката е малко нагнетена”, стартира Гергинов във връзка измененията в Съдийската комисия.

“Надявам се съдийската комисия да е от единомислещи хора и да излезем от това състояние. Пет от 7-те индивида в Семеен кодекс са даденост. Председателят може да назначи единствено двама индивида. Част от работата на Семеен кодекс ще бъде отдадена на ВАР. Петър Петров ще получи цялостна поддръжка. Притеснява ме, че системата ВАР може да додведе до известна разконцентрация, тъй като “ако сбъркам, ще ме поправи”. Аз персонално бих се срамувал, в случай че използваме два или три пъти ВАР по време на мач”, добави Гергинов.

“Краткосрочните проекти са да излезем от стресовата обстановка и съдиите да свирят по разпоредбите. Да се оттърсят от всичко, което им пречи, и да основават равни условия за игра на двата тима. Да работим за съдийската идея, тъй като съдийството е идея.

Ще бъда благополучен, в случай че приключим умерено шампионата от съдийско естество”, пожела си Гергинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР