Новият шеф на НАП Борис Михайлов е разпоредил щателна проверка

...
Новият шеф на НАП Борис Михайлов е разпоредил щателна проверка
Коментари Харесай

МИЛИОНИ БАКТЕРИИ ЩЕ УМРАТ: НАП гледа под лупа пробиотика на Кирил Петков

Новият началник на Национална агенция за приходите Борис Михайлов е разпоредил щателна инспекция на компаниите за пробиотици на Кирил Петков и еко-био сладкарница „ Амели “ на брачната половинка на Петков Линда в центъра на София, написа Plovdiv-Online.

„ ПроВиотик “-ът ще е обект на масирана ревизия поради подозрения за злоупотреби с европейски средства, твърди медията, изпратила сигнал до Лаура Кьовеши още през март тази година против компанията. 

Данъчните ще се концентрират върху докладите на компанията, платените налози и върху получените 381 187 лева по „ Процедура BG16RFOP002-1.002 Подкрепа за създаване на нововъведения от започващи предприятия “ от страна на компанията.

Сумата е от еврофондове и е отпусната за новаторска разработка на провиотик за деца, като обаче подобен съществува от дълго време и няма никаква причина да бъде финансиран с парите на европейските данъкоплатци като новаторски артикул.

По данни на пловдивските сътрудници експертите, наети от Петков по плана, са употребявали същите формули и бактерии за създаването на пробиотика за възрастни, а дозата за деца механично просто е била понижена като брой бактерии на поле. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР