Новият шеф на АПИ инж. Ясен Йорданов е отменил избора

...
Новият шеф на АПИ инж. Ясен Йорданов е отменил избора
Коментари Харесай

Новият шеф на АПИ отмени избора на фирма за ремонти в Пловдивско за 131 млн. лева

Новият началник на АПИ инж. Ясен Йорданов е отменил избора на компания за поддържане на пътищата в Пловдивска област. В последния си работен ден неговият предходник инж. Венцислав Ангелов е подписал документ, с който компанията „ Европейски пътища “  е определена да поддържа републиканската пътна мрежа за 4 години. Това е станало на 7 юни, а ден по-късно Йорданов заемни Ангелов отпред на Агенцията.
Прочетете още

Решението за избор на реализатор е класирало преди всичко „ Европейски пътища “, които бяха последната компания с контракт за поддръжката в Пловдивско, а останалите три компании са били отстранени.  Това са „ Булстрой – монтажи ”, както и две обединения  - „ Поддържане 2022 ” с водещ сътрудник „ Трейс груп холд ” и  ДЗЗД „ ТРП – ЮГ ” с водеща компания „ Парсек груп ”.

На 15 май новият началник на АПИ анулира решението за избор в претекстовете е записано, че
видно от отчета от работата на комисията се открива, че причините по отношение на
класирания преди всичко и определен за реализатор участник е незадоволително обосновано, доколкото в по-голямата си част преповтарят методиката за оценка.

„ Бланкетният темперамент на претекстовете не разрешава въз основа единствено на тях да се извърши преценка за законосъобразността на всички дейности, предхождащи осъщественото класиране и избор на реализатор “, написа в претекстовете.

Така процедурата е била върната още веднъж за разглеждане на техническите оферти на компаниите.  Индикативната стойност за ремонтите е 131 млн. лв. без Данък добавена стойност в идващите 4 години. Условията на поръчката бяха атакувани в Комисия за защита на конкуренцията, само че оттова не видяха нарушавания в поръчката.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР