Новият шампион в Премиър лийг Манчестър Сити е изправен пред

...
Новият шампион в Премиър лийг Манчестър Сити е изправен пред
Коментари Харесай

Налагат трансферно ембарго на Манчестър Сити?

Новият първенец в Премиър лийг Манчестър Сити е изправен пред действителна заплаха да бъде глобен със възбрана за привличане на нови играчи за два трансферни прозореца. Причината за това е проточилият се към този момент девет месеца проблем с прехвърлянето на Бенхамин Гаре.

Аржентинецът бе притеглен в академията на "гражданите " на идващия ден, откакто навърши 16 години. От някогашния му клуб Велес Сарсфийлд обаче упрекват Сити, че британският клуб е направил непозволени дейности и е контактувал с гения още, когато той е бил на 15 години. Казусът в последна сметка стигна до Спортния трибунал, който съгласно британските медии би трябвало да се произнесе в идващите седем дни. Ако CAS отсъди в интерес на аржентинския клуб, то върху Сити ще бъде наложена упоменатата глоба.

От Велес упорстват, че правилото, което разрешава прехвърляния на играчи под 18 години, касае единствено придвижването на млади футболисти сред клубове в Европейския съюз. От "Етихад " пък се базират на италианския паспорт на Гаре и настояват, че не са нарушили правата.

Подобни санкции в последните години бяха налагани върху испанските клубове Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид поради това, че те бяха приети за отговорни по обвинявания в нарушение на разпоредбите при привличане на млади играчи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР