Новият шампион на Australian Open при мъжете Яник Синер очаквано

...
Новият шампион на Australian Open при мъжете Яник Синер очаквано
Коментари Харесай

Яник Синер: Най-важна е подкрепата на феновете, чувствам се като у дома

Новият първенец на Australian Open при мъжете Яник Синер предстоящо беше доста щастлив след триумфа си в " Мелбърн Парк ", пристигнал след страховит поврат във финала против Даниил Медведев и триумф в пет сета - 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

По време не церемонията на награждаването италианецът отдаде дължимото на своя противник, изразявайки възхищението си от неговата отдаденост на корта.

" Първо желая да поздравя Даниил и екипа му. Впечатляващ шампионат. С теб играхме към този момент толкоз финали, само че ти всякога си необикновен. Прекара толкоз часове на корта през целия шампионат, а през днешния ден гонеше всяка топка до последно. Впечатляващо е. Убеден съм, че един ден ще успееш да спечелиш този трофей, тъй като го заслужаваш ", стартира Синер.

Световният №4 насочи своите благодарности и към своите родители и треньорския си щаб, като не пропусна да поздрави и почитателите по трибуните на " Род Лейвър Арена ".

" Благодаря на родителите си, че в никакъв случай не са ме товарили с упования. При тях сега е минус 20 градуса, само че аз се усещам чудесно тук. Явно е по-добре в същото време от годината да си в Австралия. Благодаря и на екипа си. Развиваме се всеки ден, опитваме се във всяка обстановка да се развиваме и подобряваме и все още съумяваме. Радостен съм, че вие тримата ме подкрепяте и ме разбирате, което от време на време не е толкоз елементарно, тъй като съм към момента млад ", разяснява роденият в Сан Кандидо 22-годишен тенисист.

" Най-важна обаче е поддръжката на почитателите. Тя беше луда през тези две седмици. Чувствам се като вкъщи, вие сте невероятни ", приключи Яник Синер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР