Новият сезон започна, а в ЦСКА сякаш се превърна в

...
Новият сезон започна, а в ЦСКА сякаш се превърна в
Коментари Харесай

Търпение, спокойствие и вяра! В ЦСКА е време за мъже!

Новият сезон стартира, а в ЦСКА като че ли се трансформира в традиция да има турболентност при излитането. " Армейците " стартираха с тъждество против Хебър, а по-късно се случиха и злощастните мачове с носителя на Купата на Румъния - Сепси. ЦСКА записа и една победа против новака Крумовград, а единствено преди няколко дни направи еднакъв вкъщи против Славия. Защо се стигна до тази обстановка? Ще се опитам да отговоря и на себе си в идващите редове.

Няма да измисля топлата вода, в случай че кажа, че футболът на моменти е много нелогична игра, само че въпреки всичко и тя има своята логичност от време на време. " Червените " приключиха предходната акция на сантиметри от върха. Саша Илич и момчетата се бориха до финален мирис и с цялото сърце, както се пее в една ария на Сектор " Г ", само че не стана. Разочарованието на всички беше голямо.
 Снимка 620849
Източник:

Случайно ми попадна едно изявление на треньора на Арсенал, който също изпусна купата по много безразсъден метод, откакто имаше удобна преднина на финалната права. Та Артета споделя, че било извънредно тежко за всички в тима и той самият е обмислял да си подаде оставката след края на сезона. Това е голям стрес!

Как се усеща един последовател след сходен сюжет? Сигурен съм, че всеки го е изживявал. Яд, яд, горест... Преливат всевъзможни страсти. А представяте ли си по какъв начин се усеща един тим? Как се усещат футболистите, треньорите, управлението? Тези, които от заран до вечер са се блъскали на Панчарево, работят неуморно, играят мачове всяка седмица, а от време на време и през три дни. И най-после всичко да отиде в кофата по толкоз злополучен метод. Някой ще каже, но те са експерти, това им е работата. Естествено! Но тук става въпрос за прочувствената страна на нещата. Те може да са експерти, само че на първо място са хора и нищо човешко не им е непознато. Най-големият стрес е точно за тях.

 Снимка 620845
Източник:

Колкото и да си мощен душевен, такова нещо няма по какъв начин да не те разклати радикално. Нужно е най-малко малко време да се съвземеш, да осмислиш нещата, да се опиташ да ги поправиш и да вървиш напред. Тук е ролята на последователя, който може да помогне този развой да премине по-бързо, на всеки един последовател. Най-лесно е да се нацупиш, да обърнеш тил и да изоставиш тези, които са се борили за теб цяла година, за тима, за себе си... да затръшнеш вратата и да кажеш " гледайте си работата, нищо не става от вас ".

Когато същият този тим крачеше победоносно по терените на България, тогава беше хубаво. Когато беше на една крачка от тилата, беше хубаво. Е, в последна сметка не стана. Какво направи управлението на ЦСКА? Подсили тима по всички параграфи. Запази се ядрото от някогашни играчи и се привлякоха качествени нови, имам вяра че никой няма подозрение в това. Смени се и треньорът, тъй като каквото и да си приказваме, футболът на Илич не отговоряше на това, което желаят всички, които обичат този тим. Да, носеше победи, само че беше време да се надгради. Той направи каквото можа и всички са му признателни.

 Снимка 627219
Източник:

Нестор ел Маестро е млад и извънредно образован треньор, който в тандем с Александър Гицов може да реализира доста съществени неща, само че и за това би трябвало малко време. А и в последна сметка нищо кой знае какво не се случило още. Сезонът е в своето начало. Всички изгубиха точки. Никой от тимовете не е на оптималното си равнище към момента. А ЦСКА пък си проличава и от аероплан, че физически е на дъното. Като прибавим и психическото положение, за което към този момент си споделих гледната точка и резултатът е налице.

 Снимка 628925
Източник:

Сега ЦСКА има потребност от малко успокоение и нямам подозрение, че доста скоро тимът още веднъж ще се върне към успехите, а и ще стартира да радва всички последователи с играта си. Това беше загатното още на мача със Славия, когато се видя някаква по-различна визия. Да - " алените " не завоюваха, да - това е в ДНК-то на ЦСКА, само че не всичко може да стане с магическа пръчка. Лично аз мисля, че някъде след паузата за националните тимове, " армейците " ще покажат същинското си лице.

А в този момент следва още един тежък мач - посещение на Лудогорец. Този дуел нищо няма да реши, само че може да даде сериозен подтик на " армейците " за излизане от дупката. Ако ЦСКА успее да се пребори с хората на Ивайло Петев, безспорно напрежението в тима ще спадне и усмивките отново ще се върнат на " Българска войска ". А пък по-късно Нестор и щабът му ще имат нужното време да поправят всичко и да стартира една нова епоха. Един нов стадий, който ще затвърди надграждането в клуба. Паралелно с това се чака да стартира и градежът на новия стадион, а това вече ще бъде същинско изстрелване в космоса. Има още доста работа за извършване, само че би трябвало самообладание и поддръжка. Когато Гриша Ганчев пое клуба, той беше на дъното, само че след дългогодишна борба, ЦСКА още веднъж стартира да възстановява своя образ и не е надалеч деня, в който целият пъзел ще бъде подреден.

 Вундеркиндът на австрийския футбол към този момент е на „ Армията “
Вундеркиндът на австрийския футбол към този момент е на „ Армията “

Ходи на мачове на ЦСКА от дете
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР