Новият сезон във Формула 1 започва през март, а в

...
Новият сезон във Формула 1 започва през март, а в
Коментари Харесай

Договорите на 7 пилоти изтичат в края на 2023

Новият сезон във Формула 1 стартира през март, а в края му има късмет да се освободят много места в международния шампионат. Но надали някой може да каже сега дали това е реалистична прогноза.

За началото на новата епоха във Формула 1 множеството тимове заложиха на дълготрайните задължения на водачите, които са наели – Макс Верстапен, Шарл Леклер и Карлос Сайнц са с дълготрайни контракти. Но има и 7 водачи, чиито договори изтичат в края на идващия сезон.

Начело на тази група е 7-кратният международен първенец Люис Хамилтън , само че той и Мерцедес към този момент заявиха, че желаят да продължат да работят дружно. А Тото Волф предвижда, че новият контракт на Люис ще е за три или даже 5 сезона.
 Хамилтън ще договаря за нов контракт с Мерцедес Хамилтън ще договаря за нов контракт с Мерцедес
С контракт за един сезон – 2023, е дебютантът на Уилямс Логан Сарджънт , който идва от Формула 2. Също с контракт за един сезон е и другият дилетант – Ник де Врийс , 27-годишният нидерландец дебютира впечатляващо на „ Монца ” и най-сетне получи опция да е титуляр във Формула 1, откакто натрупа сериозен опит в други шампионати.
 Волф против Бътън – кой ще е новият началник на Уилямс? Волф против Бътън – кой ще е новият началник на Уилямс?
До края на идната година е договорът на японския водач на Алфа Таури Юки Цунода . Той дебютира през 2021, не се оправи изключително добре, само че през 2022 записа сериозен напредък и третият му сезон в международния шампионат може да се окаже най-важният за него.
 Алфа Таури демонстрира новите си цветове в Ню Йорк Алфа Таури демонстрира новите си цветове в Ню Йорк
2023 ще е вторият сезон от контракта на Кевин Магнусен , който го върна по неотложност във Формула 1 за началото на последната акция. Датчанинът свърши всичко, което се очакваше от него, макар че през втората половина на сезона позволи повече неточности в надпреварите.. Другият водач на Хаас – Нико Хюлкенберг, подписа за 1 сезон , а двамата с Кевин ще са най-опитният пилотски състав в шампионата.
 Магнусен ще оказва помощ на Хюлкенберг при завръщането му във Формула 1 Магнусен ще оказва помощ на Хюлкенберг при завръщането му във Формула 1
Китайският водач на Алфа Ромео Гуаню Джоу ще започва втория сезон от контракта си с отбора. Представянето му като съотборник на Валтери Ботас беше повече от положително и беше разумно той да остане в тима и за следващата година. В същото време протежето на Заубер Тео Пуршер чака своя късмет, тъй че китаецът би трябвало да е безапелационен през 2023.
 Официално: Васьор си потегля от Алфа Ромео Официално: Васьор си потегля от Алфа Ромео
Какво е ситуацията при другите водачи?
 Рекордът на Шумахер, който Верстапен ще усъвършенства с новия си контракт Рекордът на Шумахер, който Верстапен ще усъвършенства с новия си контракт
Макс Верстапен има контракт с Ред Бул до края на 2028 , а Серхио Перес – до края на 2024. Също до края на 2024 са договорите и на двамата водачи на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц.
 Ферари с коледен подарък за Леклер - контракт до 2024 година Ферари с коледен подарък за Леклер - контракт до 2024 година
В Мерцедес обясниха, че договорът на Джордж Ръсел е „ дълголетен ” , до 2024 са и контрактите на водачите на Алпин Естебан Окон и Пиер Гасли, като Гасли е с алтернатива и за 2025.
 Хърбърт: С Ръсел стартира нова епоха за Мерцедес Хърбърт: С Ръсел стартира нова епоха за Мерцедес
Оскар Пиастри подписа за 2 години с Макларън – за 2023 и 2024, а Ландо Норис е привързан с тима до края на 2025.
 Алонсо е „ повече от 100% “ удовлетворен от прехвърлянето си в Астън Мартин Алонсо е „ повече от 100% “ удовлетворен от прехвърлянето си в Астън Мартин
Смята се, че Фернандо Алонсо е подписал с Астън Мартин за 2 години, до края на 2024 плюс алтернатива за още един сезон, а срокът на контракта на Ланс Строл не се разяснява от момента, в който татко му купи тима.
 Ботас може да стане водач на Ауди Ботас може да стане водач на Ауди
Валтери Ботас има контракт с Алфа Ромео до края на 2024 , а от Уилямс настояват, че Алекс Албон има контракт за „ 2023 и за по-късно ”.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР