Новият сезон във Формула 1 ще започне на 5 юли

...
Новият сезон във Формула 1 ще започне на 5 юли
Коментари Харесай

Сезонът във Формула 1 започва на 5 юли в Австрия

Новият сезон във Формула 1 ще стартира на 5 юли с Гран при на Австрия, удостовери през днешния ден държавното управление на страната. Състезанията от най-престижната автомобилна конкуренция трябваше да започват още през март, само че първите 10 старта от календара бяха отсрочени или анулирани поради пандемията от COVID-19.

Ръководството на Формула 1 ще се опита да навакса изгубеното време през втората половина на годината, като за задачата в Австрия ще се проведат два старта в границите на два следващи уикенда (4-5 и 11-12 юли). " Двете надпревари на писта " Спилберг " ще бъдат извършени през фенове по трибуните ", посочи през днешния ден здравният министър на Австрия. Той добави, че стартовете са получили зелена светлина от държавното управление, откакто уредниците от Формула 1 са показали " цялостен и професионален проект " за ограничения за попречване на разпространяването на COVID-19.

В края на предишния месец босът на Формула 1 Чейс Кери разкри детайлности към проекта за провеждането на сезона. " Нашата цел е старт на сезона в Европа и надпревари там през юли, август и септември, като първото ще бъде Гран при на Австрия на 3-5 юли. През септември, октомври и ноември ще има надпревари в Евразия, Азия и двете Америки, а сезонът ще приключи през декември с Бахрейн и Абу Даби. Общо сезонът ще има сред 15 и 18 старта ", разяснява Кери.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР