Новият сезон във Формула 1 ще започне на 5 юли

...
Новият сезон във Формула 1 ще започне на 5 юли
Коментари Харесай

Сезонът във Формула 1 старитра на 5 юни в Австрия

Новият сезон във Формула 1 ще стартира на 5 юли с Гран при на Австрия, удостовери през днешния ден държавното управление на страната. Състезанията от най-престижната автомобилна конкуренция трябваше да започват още през март, само че първите 10 старта от календара бяха отсрочени или анулирани поради пандемията от COVID-19.

Ръководството на Формула 1 ще се опита да навакса изгубеното време през втората половина на годината, като за задачата в Австрия ще се проведат два старта в границите на два следващи уикенда (4-5 и 11-12 юли). “Двете надпревари на писта “Спилберг” ще бъдат извършени през фенове по трибуните”, посочи през днешния ден здравният министър на Австрия. Той добави, че стартовете са получили зелена светлина от държавното управление, откакто уредниците от Формула 1 са показали “пълен и професионален план” за ограничения за попречване на разпространяването на COVID-19.

В края на предишния месец босът на Формула 1 Чейс Кери разкри детайлности към проекта за провеждането на сезона. “Нашата цел е старт на сезона в Европа и надпревари там през юли, август и септември, като първото ще бъде Гран при на Австрия на 3-5 юли. През септември, октомври и ноември ще има надпревари в Евразия, Азия и двете Америки, а сезонът ще приключи през декември с Бахрейн и Абу Даби. Общо сезонът ще има сред 15 и 18 старта”, разяснява Кери.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР