Новият сезон във Формула 1 отново ще стартира в Бахрейн

...
Новият сезон във Формула 1 отново ще стартира в Бахрейн
Коментари Харесай

Три страни ще се редуват да откриват сезона във Формула 1

Новият сезон във Формула 1 още веднъж ще започва в Бахрейн при започване на март, само че по-късно следва забавна ротация. Саудитска Арабия към този момент се контракти да одобри първия кръг от сезон 2024, а привилегията да си хазаин на първото и последното съревнование от сезона във Формула 1 постоянно коства по-скъпо на уредниците. И част от тях са подготвени да платят в допълнение за това наслаждение.

За 2024 обаче се получи забавна обстановка, защото като договорът за организирането на Гран При на Австралия, който неотдавна беше продължен до 2037 в това число, беше планувано, че Мелбърн би трябвало да одобри първите надпревари за 2024 и 2025. 

Последва молба от страна на уредниците на конкуренцията в Джеда и австралийците им отстъпиха тази привилегия. Официалната причина е настъпването на Рамадана, който през 2024 стартира на 10 март и приключа на 8 април. 
 Формула 1 се цели към „ съвършения календар “ за бъдещите сезони Формула 1 се цели към „ съвършения календар “ за бъдещите сезони
Саудитска Арабия ще одобри Формула 1 на 3 март 2024, а две седмици по-късно ще е надпреварата в Мелбърн. Но пък през 2024 в този откъслек от време няма по какъв начин да се вмести Бахрейн, което дава обещание разбърквания в календара. Все отново, през втората половина на март в Европа към момента е студено, даже и в Португалия, което прави запълването на тези дати сложна задача. 
 Официално: Без Гран При на Китай Официално: Без Гран При на Китай
Главният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали се пробва да убеди уредниците на надпреварата в Сингапур да го издърпат 6 месеца по-напред, както и стартът на „ Сузука ” да бъде изместен в средата на април. Така Бахрейн ще отиде в първата половина на октомври, като в две следващи недели ще има стартове там и в Катар.
 Доменикали за възможностите на Ферари през 2023 Доменикали за възможностите на Ферари през 2023
Според източници от Формула 1, до 2037 три страни ще се редуват да одобряват първото съревнование от сезона: Австралия, Бахрейн и Саудитска Арабия.
 Гран При на Абу Даби 2021 – една година по-късно Гран При на Абу Даби 2021 – една година по-късно
Що се отнася до финалния старт за сезона, тук Абу Даби не позволява вариации – договорът им е до края на 2030, като в него е закрепено, че това ще е последното съревнование за годината.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР