Новият сезон в тениса вече настъпи и няма да е

...
Новият сезон в тениса вече настъпи и няма да е
Коментари Харесай

Без загубен сет през сезона: Квитова сломи световната №30 и е 1/4-финалистка в Аделаида

Новият сезон в тениса към този момент настъпи и няма да е пресилено, в случай че кажем, че вероятно Петра Квитова е тенисистката, която досега впечатлява най-вече с изявите си на Зеления континент. Чехкинята в самото начало на годината имаше достойнството да брани цветовете на родината си по време на United Cup, когато реализира две победи, едната от които над Джесика Пегула, преди в хода на актуалната седмица да открие акцията си на WTA 500 конкуренцията в Аделаида, където към този момент повали шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Именно водена от това си показване, 2-кратната носителка на " мейджър " титли през днешния излезе на корта за конфликта си против младата Кинуен Женг и съумя да оцелее, спасявайки три сетбола, в борбата на първия сет, траяла час и 12 минути, което докара до решението на китайката да не претрупва ненужно тялото си в дните преди Аустрелиън Оупън, откакто предходните ѝ три срещи бяха с обща дълготрайност от над 7 часа, и международната номер 16 се поздрави с успеха - 7:6(6) и отричане. По този метод левичарката, която към момента не е изгубила сет в хода на сезона, се класира за четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще срещне една всред Дария Касаткина и Барбора Крейчикова.

Двубоят започва с ясно изразено предимство на международната номер 30 в по-продължителните замени от главната линия, като тя оставаше доста по-свежа по отношение на именитата си противничка и това ѝ даваше опция да приключва комбинациите, което ѝ донесе нужните дивиденти и тя осъществя пробив. Застанала на сервис за спечелването на частта, то Женг се сгромоляса, забивайки топката на два пъти в мрежата от чиста позиция, при което равенството беше възобновено и след по още един сменен брейк сред двете представителки на топ 30 в идните минути, разумният излаз за свършек на сета беше тайбрек.

В началната фаза от дългия гейм китайката доминираше, като пласираше отиграванията си надълбоко в противниковата половина, което в допълнение затрудняваше Квитова да намира чисто топката и грешките от ракетата ѝ доведоха до три сетбола пред по-нискоранкираната тенисистка. Тогава обаче сериозен спад в представянето на Женг ѝ коства всеки от възможностите, до момента в който двукратната шампионка от Шлема се радваше на най-хубавите удари в репертоара си и отмъкна сета с пет следващи точки на сметката си, при което международната номер 30 се посъветва с щаба си и взе решение да не изтощава изцяло тялото си в навечерието на Откритото състезание на Австралия, отказвайки си прибързано.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР