Новият сезон в Първа лига ще започне с дербито на

...
Новият сезон в Първа лига ще започне с дербито на
Коментари Харесай

Новият сезон в Първа лига започва с дерби на Пловдив

Новият сезон в Първа лига ще стартира с дербито на Пловдив сред " Локомотив " и " Ботев ". Мачът ще е на стадиона на " Локомотив " в уикенда на 15 и 16 юли, като точните дати и часове ще бъдат оповестени след жребия за европейските шампионати другата седмица.

За втора поредна година " Левски " ще открие сезона си с против " ЦСКА 1948 ". Сините ще са домакини на дуела. ЦСКА гостува на " Хебър " в Пазарджик. Шампионът " " пък ще стартира с посещение на новака в елита " Крумовград ", който ще играе семействата си на стадион " Христо Ботев " в Пловдив.

Първото дерби сред ЦСКА и " Левски " ще е в 13-ия кръг, като домакини са алените.

Първа лига още веднъж е с 16 отбора и регламентът се резервира - с първа фаза до 30-ия кръг, а по-късно плейофи, в които тимовете ще са разделни в три групи - от първо до шесто място, от седмо до десето и от 11-о до 16-о.

Есенният полусезон приключи на 10 декември, а пролетният ще стартира на 18 февруари. Първенството ще приключи на 24-25 май, а по-късно ще са баражите за Европа и за място в лигата. Финалът за Купата на България ще бъде на 15 май.

Програма за първия кръг

" Локомотив " (София) - " Ботев " (Враца)
" Локомотив " (Пловдив) - " Ботев " (Пловдив)
" Левски " - " ЦСКА 1948 "
" Пирин " - " Берое "
" Арда " - " Черно море "
" Хебър " - ЦСКА
" Крумовград " - " Лудогорец "
" Етър " - " Славия "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР