Новият сезон в Ла Лига започна, а с него и

...
Новият сезон в Ла Лига започна, а с него и
Коментари Харесай

След 818 дни "Реал" отново е пред "Барселона"

Новият сезон в Ла Лига стартира, а с него и изненадите. В петък първенецът " Барселона " загуби от " Атлетик " (Билбао) като посетител, а в събота " Реал " (Мадрид) завоюва дуела си със " Селта " и по този метод взе преимущество по отношение на каталунците. Тимът от Мадрид даже е отпред в таблицата преди да бъдат изиграни всички срещи от първия кръг.

Развоят на мачовете на двата огромни противника слага " Реал " пред " Барселона " за пръв път от 818 дни. Статистиката на Ла Лига сочи, че Кралският клуб не е бил пред каталунците в класирането от края на сезон 2016-17, когато завоюва купата.

От тогава до момента " Барселона " победи два пъти подред в шампионата, а " Реал " съумя няколко пъти да се изравни по точки с каталунците, само че не и да ги изпревари.

" За нас е значимо, че спечелихме, а не толкоз да обръщаме внимание на статистиката. Изиграхме доста приключен дуел, даже и с 10 души нямахме такива проблеми ", сподели Зинедин Зидан след 3:1 над " Селта " като посетител.

Французинът удостовери, че Гарет Бейл ще остане и на него ще се разчита през сезона. В дуела присъединяване не взе Еден Азар, който се контузи.

 След 818 дни
© Reuters

Победата над " Селта " носи и още една смяна от статическа позиция. За пръв път от сезон 2007-08 " Реал " е пред " Барселона " след първия кръг. По подигравка на ориста тогава отборът от Мадрид съумя да завоюва и купата в Ла Лига, само че ще се повтори ли историята и в този момент.

" Това е задачата ни, " Реал " постоянно се бори за първото място и няма за какво даже да го обсъждаме ", сподели още Зидан.

През предишния сезон " Реал " приключи на 19 точки зад " Барселона ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР