Новият сезон в едно от най-вълнуващите първенства в Европа -

...
Новият сезон в едно от най-вълнуващите първенства в Европа -
Коментари Харесай

Време е за футбол с марка Ла Лига

Новият сезон в едно от най-вълнуващите шампионати в Европа - испанската Ла Лига - още веднъж е на дневен ред. Привържениците по целия свят тръпнат в неспокойствие да стартират следващите страхотни конфликти по терените в Испания. Със сигурност можем да чакаме доста голове, атакуващ футбол и следващата борба за купата сред и Реал.

Миналият сезон " Белият балет " измъкна купата под носа на каталунците. Барса водеше в класирането преди да се наложи наложително прекъсване на сезона поради пандемията от ковид. След дългата отмора мадридчани направиха необикновен рейд от 10 следващи победи, с който изместиха безконечния зложелател от първото място и си осигуриха златните медали за 34-и път в историята си.

Реал е огромният любимец за купата и през този сезон. разполага с задоволително постоянен състав, с който да нападна върха. На " " не направиха особени промени в състава, само че това не е безусловно неприятно, тъй като играчите към този момент се познават чудесно и са се стиковали между тях.

В Барса обстановката е много по-различна. Загубата от с 2:8 в Шампионската лига взриви ситуацията на " " и последваха страхотни земетресения. Звездата на клуба заплаши с овакантяване. В същото време и други играчи желаят да си вървят или са нарочени за продажба. Феновете пък желаеха оставката на президента Бартомеу.

Шефовете съумяха да убедят Меси да остане, въпреки че той не наподобява изключително благополучен от този факт и ще забележим дали ще играе с нужната доза въодушевление и предпочитание през този сезон. Отборът обаче ще бъде тотално видоизменен, тъй че е мъчно да се предвижда по какъв начин ще наподобяват каталунците през новата акция и дали ще имат сили да се борят за купата. Направена бе и треньорска промяна, като на " Камп Ноу " се завърна легендата, който ще има задачата да построи една нова Барса.

В борбата за челните места би трябвало да сложим и и. Двата клуба имат задоволително капацитет да бъдат сериозен фактор в Ла Лига, както бе и през последните сезони. Това се видя и в представянето на севилци в Лига Европа, където завоюваха 6-ата си купа в шампионата по решителен метод. Мадридчани с отпред също са доста рискови. Там обаче клубът ще би трябвало да поработи на трансферния пазар за укрепване на офанзивата, която бе ахилесовата пета през предходната акция. Само по този начин " Дюшекчиите " ще имат законни искания в борбата за купата.

Със сигурност можем да чакаме и изненади от някои от останалите тимове.,,, а евентуално и други, ще имат значима роля в хода на първентсвото.

Не се знае обаче какво ще се случи с един обичайно огромен клуб като, който бе ударен от тежка финансова рецесия. " Прилепите " завоюваха Купата на Испания, само че в този момент са на ръба на оцеляването и разпродадоха доста значими играчи. Феновете въпреки всичко се надяват да се откри решение и отборът да се пребори най-малко за оставането си в елита.

Ла Лига, 1 кръг:

в събота:

- Селта
Гранада - Атлетик Билбао
Кадис - Осасуна

в неделя:

- Бетис
Валядолид - Реал Сосиедад
Виляреал - Уеска
Валенсия - Леванте

във вторник:

Атлетико Мадрид - Севиля

отсрочени:

Балселона - Елче
Реал Мадрид -
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР