Новият сезон не започна по най-добрия възможен начин за Виктория

...
Новият сезон не започна по най-добрия възможен начин за Виктория
Коментари Харесай

Първата победа за сезона е факт: Томова потегли с експресен успех на WTA турнира в Линц!

Новият сезон не стартира по най-хубавия вероятен метод за Виктория Томова, която получи контузия в левия крайник по време на дуела си от United Cup против Мария Сакари и не можа да даде най-хубавото от себе си във въпросната среща, която приключи с безапелационен триумф на гъркинята. Впоследствие първата ни ракета изтегли доста тежък чоп за Аустрелиън Оупън, където беше победена в поредни сетове от Белинда Бенчич, а през предходната седмица позволи поврат от Ерика Андреева в дебютния кръг на пресявките в Лион.

Всичко това ще докара до излизането на Вики от топ 100 на международната класация през идната седмица, само че през днешния ден тя направи крачка в вярната посока, записвайки своята дебютна победа през новия сезон. Това се случи на старта от квалификациите на WTА 250 шампионата в Линц, откакто българката разгроми локалната представителка Барбара Хаас с 6:2 6:1.

Така Томова ще играе за влизане в главната скица на конкуренцията, единствено че задачата пред нея се обрисува да бъде извънредно тежка, тъй като ще премери сили с Анастасия Павлюченкова, която отсъстваше близо осем месеца от кортовете. Досега родната ни представителка не се е срещала в никакъв случай с някогашната финалистка от Ролан Гарос, единствено че може да се похвали с успех над друга състезателка с сходно достижение, а точно ветеранката Сара Ерани.

Нашата сънародничка беше пробита още на старта в срещата си с Хаас, само че отвърна със серия от четири следващи гейма и затвори безпроблемно откриващата част.

Вторият сет пък протече надалеч по-безметежно за Вики, която дръпна небрежно с 5:0 и въпреки австрийката да се разписа в резултата, то Томова незабавно по-късно постави точка на разногласието и се поздрави с първи триумф през 2023-та.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР