Новият селекционер Уругвай Марсело Биелса призна, че е решил да

...
Новият селекционер Уругвай Марсело Биелса призна, че е решил да
Коментари Харесай

Няма по-талантлив национален отбор от този на Уругвай, убеден е Биелса

Новият селекционер Уругвай Марсело Биелса призна, че е решил да одобри предизвикването да води националния тим, тъй като това е опция да работи с най-талантливата група от играчи. Аржентинският треньор, който пое поста от напусналия Диего Алонсо, не съумял да класира урусите за осминафиналите на Световното състезание в Катар, подписа контракт до 2026 година.
 Официално: Марсело Биелса ще води Уругвай Официално: Марсело Биелса ще води Уругвай
" Не трябваше да бъда убеждаван. Харесвам тима на страната в последните години. Има страни, които съчетават мощ и капацитет и го показват през фантазията. Уругвай има благоприятни условия да осъществя това. Да водиш тим е работа с ежедневна интервенция, а когато става въпрос да водиш народен отбор, задачата е да събереш дружно бързо гении от най-високо равнище. Едно от нещата, които ме убедиха е да поема поста е, че няма различен тим, който да ми предложи работи с по-талантливи играчи от уругвайците ", сподели Биелса на конференция в сряда.

Опитният ментор беше управител на Лийдс Юнайтед до февруари 2022, като съумя да вкара тима в Премиър лийг след 16-годишно неявяване. " Бях без работа за повече от година и множеството от това време беше употребявано, с цел да схвана по-добре някои от новите неща, които предлага футболът ", сподели 67-годишният експерт, който е водил Аржентина и Чили през на Световните шампионати през 2002 и 2010 година. “Мина много време, откогато за последно водех народен тим. Футболът, играчите и източниците са смениха, само че аз постоянно се пробвам да въвеждам нови неща, нови хрумвания ", добави той.

Биелса ще стартира работата си с тима с два другарски мача против Никарагуа и Куба идващия месец и към този момент обмисля нов метод към срещите. " Ще опитам някои тактики, желая да имам по трима или четирима играчи за пост. Това ще е група от 33 или 40 футболисти. Ще повикам тези, които познавам минимум и ще употребявам тези девет дни през юни да ги опозная ", приключи аржентинецът.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР