Новият селекционер на националния отбор на България по волейбол за

...
Новият селекционер на националния отбор на България по волейбол за
Коментари Харесай

Джанлоренцо Бленджини подаде оставка като наставник на Лубе Чивитанова

Новият селекционер на националния тим на България по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини подаде оставката си като старши треньор на клубния си отбор Кучине Лубе Чивитанова, оповестиха от клуба.

Бленджини е взел решението си след загубата с 0:3 гейма от Падуа в неделя вечер, като то е било признато от управлението на Лубе.

През сегашния сезон отборът, в който се подвизава и българският национал Александър Николов, отпадна в четвъртфиналите на италианската волейболна Суперлига и шампионата за Купата на страната, като и в двата случая беше отстранен от състава на Монца. В Шампионската лига пък Лубе доближи до полуфиналите, където беше спрян от различен тим от Италия - Тренто.

Така вторият престой на Джанлоренцо Бленджини в отбора с две трофеи на Италия (2020/21 и 2021/22) една Купа на страната (2020/21), сребърен орден от международното клубно състезание (2021/22).

До края на актуалната акция неговото място отпред на Кучине Лубе Чивитанова ще бъде взето от Романо Джанини, а негов асистент ще бъде Енрико Масачези. Основната задача пред тях двамата ще бъде да изведат тима до петото място в италианския шампионат.

За Джанлоренцо Бленджини пък оттук насетне следва да се концентрира върху работата си в националния тим на България, защото по-късно повече от месец " лъвовете " започват присъединяване си във волейболната Лига на нациите против Франция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР