Новият селекционер на женския национален отбор по футбол на Испания

...
Новият селекционер на женския национален отбор по футбол на Испания
Коментари Харесай

След скандала: Ермосо отпадна от състава на световния шампион Испания

Новият селекционер на женския народен тим по футбол на Испания Монтсе Томе повика по-голямата част от футболистките, които станаха международни шампионки, за идните мачове от Лигата на нациите, само че остави отвън групата Джени Ермосо – без значение от обстоятелството, че мнозина от състезателките не са поставили завършек на протеста си на представителния отбор.

Играещата в халфовата линия Ермосо попадна в „ окото на бурята “, която раздруса испанския футбол през последния месец, откакто към този момент някогашният президент на локалната федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес я целуна по устните без нейно разрешение. 39 футболистки бойкотират сега националния тим, без значение от неговата оставка и уволнението на някогашния селекционер Хорхе Вилда.

Медиите в Испания предадоха по-рано през днешния ден, че множеството от шампионския състав на Световното няма да бъдат включени в групата в този момент, тъй като не престават да желаят още промени във федерацията, като РФЕФ разгласява изказване, в което прикани състезателките да се върнат в представителния отбор по-рано този следобяд.

Двукратната носителка на „ Златната топка “ Алексия Путелас попадна в състава, разгласен от Томе, дружно със съотборничките си в Барселона Мапи Леон и Патри Гихаро – дуо, което не игра на Световното поради различен митинг против РФЕФ и Вилда. Томе повика 15 футболистки, които бяха част от групата за Мондиала, за квалификациите от Лигата на нациите с Швеция и Швейцария надлежно на 22 и 26 септември, заявявайки, че е говорила с девойките, преди да ги повика.

„ Вярвам, че футболистките са професионалистки, те неотдавна станаха международни шампионки, обичат националния тим и знам, че на следващия ден ще бъдат с нас тук. Днес започваме нова епоха в националния тим – това е нещо положително, красиво, всички състезателки имат шанса да са тук и всички разполагат с едни и същи благоприятни условия “, сподели Томе на днешната си конференция, на която бе публично показана за нов ментор. Относно Ермосо, тя разгласи за какво я е оставила отвън групата. „ С Джени сме за всичко, поддържаме и останалите футболистки. Най-добрият метод да я защитим е по този начин, работила съм с нея пет години “, сподели още новият народен селекционер на дамите. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР