Новият селекционер на женския национален отбор по футбол на Испания

...
Новият селекционер на женския национален отбор по футбол на Испания
Коментари Харесай

Въпреки обявения бойкот - 15 състезателки от шампионския отбор на Испания с повиквателни от новия селекционер

Новият селекционер на женския народен тим по футбол на Испания Монце Томе прати повиквателна на 15 от 23-те състезателки, които бяха част от триумфа на " Ла Фурия " по време на международното състезание в Австралия и Нова Зеландия през това лято.

Припомняме ви, че испанският футбол сега е раздиран от съществени кавги след дейностите на президента на локалната футболна централа Луис Рубиалес, който по време на церемонията по награждаване на Мондиала целуна по устата една от футболистките - Джени Ермосо.

Тези му дейности разбуниха духовете по целия свят, като испанските националки оповестиха протест, до момента в който Рубиалес и част от хората във федерацията не бъдат отстранени.

В последна сметка тези им претенции доведоха и до уволнението на селекционера, извел Испания до купата на Мондиала, Хорхе Вилда и замяната му с Монце Томе.

Преди няклко дни се появиха информации, че състезателките на " Ла Фурия " не престават да упорстват за още промени в локалната федерация и поради това имат намерение да не играят в идните конфликти от Лигата на нациите против Швеция (22 септември) и Швейцария (26 септември).

Въпреки това обаче през днешния ден в листата на Монце Томе участват 15 от 23-те състезателки, които бяха в състава на Испания при триумфа на международното състезание. Важно е да се посочи, че Джени Ермосо не е измежду тях.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР