Новият съсобственик и изпълнителен директор на Маями Марлинс Дерек Джитър

...
Новият съсобственик и изпълнителен директор на Маями Марлинс Дерек Джитър
Коментари Харесай

Проект Невестулка: Тайният план на Джитър за Маями Марлинс

Новият съсобственик и изпълнителен шеф на Маями Марлинс Дерек Джитър възнамерява да изведе бейзболния клуб на облага още през сезон 2018 в МЛБ. Това демонстрират документи от така наречен Проект " Невестулка " – тайния бизнес проект, раздаван от легендата на Ню Йорк Янкис на евентуални вложители през предходната година, оголен в този момент и оповестен от в. " Маями Хералд ". Изданието твърди, че е получило секретната информация от двама предприемачи, взели участие в договарянията с групата на Джитър. Вестникът възнамерява общо пет материала по тематиката.

Цитираните в първата част данни сочат, че концепцията на някогашния капитан на " янките " е внезапното орязване на бюджета за заплати на играчите да бъде комбинирано с увеличение на приходите от билети, нови корпоративни спонсорски контракти и смяна в изискванията на договорката за локалните ТВ права, както и с еднократната дотация в размер на $50 млн. от лигата, която " марлините " ще получат тази година, тъй че загиващият клуб да излезе на плюс.

От всички планувани приходи обаче обезпечена е само помощта от МЛБ, която всеки тим ще получи през 2018 година с помощта на продажбата на контролния пакет акции на лигата в цифровата медийна компания BAMtech на " Дисни " за $1,58 милиарда

A look inside Derek Jeter's 'Project Wolverine': First of a five-part series. https://t.co/F8brvo7vD5 pic.twitter.com/v7XDa9b3r2
— Miami Herald Sports (@HeraldSports) January 3, 2018
Иначе разчистването на скъпоплатени звезди към този момент е в разгара си. Само през последния месец Марлинс се освободи от трима титуляри, които през тази година трябваше да вземат общо $36 млн. – Джанкарло Стантън мина в Ню Йорк Янкис, Марсел Осуна в Сейнт Луис Кардиналс, а Дий Гордън в Сиатъл Маринърс. Това обаче незабавно настрои почитателите против новото управление.

" Не мога да седна тук и да ви кажа: " Вярвайте ми! " – съобщи Джитър на обществена среща със ентусиастите в кметството на Маями през декември. – Вие не ме познавате. Доверието се гради с времето. Знам по какъв начин един клуб би трябвало да работи, с цел да бъде резистентен задълго. Знам, че вие сте претърпели доста. Но аз нямам отношение към това. Пътят напред ще бъде сложен. Ще отнеме време и доста старания. "

От включването си в МЛБ през 1993 година тимът на Марлинс е взел участие в плейофите единствено два пъти – с " уайлд кард " през 1997 и 2003 година, като по подигравка на ориста и двата пъти става първенец. За финален път отборът от Флорида е завършвал с позитивен баланс в постоянния сезон през 2009 година

" Ще влагаме в построяването на този клуб по верния метод, с цел да може всяка година да сме конкурентоспособни – даде обещание още Дерек Джитър пред почитателите предишния месец. – Опитваме се да изправим нещо, което е счупено. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР