Новият руски бомбардировач, достигащ скорост от Max 2, трябва да

...
Новият руски бомбардировач, достигащ скорост от Max 2, трябва да
Коментари Харесай

The National Interest: Ту-160М2 - новият руски бомбардировач трябва да разтревожи НАТО

Новият съветски бомбардировач, достигащ скорост от Max 2, би трябвало да разтревожи НАТО. Това написа в публикация за списание Харисън Кас.

„ Руснаците в този момент работят, с цел да запазят преимуществата на Ту-160, като в същото време смекчат минусите. Този освежен Ту-160 ще бъде най-големият и най-тежкият аероплан в света. Ту-160, прочут на НАТО като „ Белия лебед “, е свръхзвуков бомбардировач с променлива стреловидност на крилата и способността да доставя както стандартни, по този начин и нуклеарни муниции. Продукт на конструкторското бюро Туполев, Ту-160 е показан за първи път през 1987 година, в края на Студената война. Когато Ту-160 беше показан, той стана вторият най-дълъг и вторият най-бърз бомбардировач в историята на авиацията, зад единствено американския XB-70 Valkyrie, който беше анулиран преди да влезе в произвеждане ”, написа още създателят на публикацията.

„ Ту-160 влезе в произвеждане, несъмнено, трансформирайки се в най-големия и най-тежкия военен аероплан в употреба на всички места по света; най-бързият бомбардировач в употреба на всички места по света; и най-големият и най-тежкият аероплан с крило с променлива стреловидност, изпреварван даже от B-1 Lancer.

За да се понижи част от тежестта на Ту-160, 30% от корпуса на самолета е построен от исполин, който е лека и доста здрава сплав. Все отново Ту-160 тежи 110 тона, когато е празен. Само шарнирът на стрелящото крило тежи шест тона ”, споделя още създателят.

„ За пилотиране на солидния Ту-160 са нужни четирима членове на екипажа. Всеки член на екипажа е завързан към катапултираща седалка ”, написа още Харисън Кас.

Харисън Кас е създател на тематика защита и национална сигурност с общо над 1000 публикации по въпроси, свързани с световните въпроси. Адвокат, водач, китарист и вторичен експерт по хокей, Харисън се причислява към Военновъздушни сили на Съединени американски щати като стажант-пилот, само че е освободен по медицински аргументи. Харисън има бакалавърска степен от Lake Forest College, JD от Университета на Орегон и магистърска степен от Нюйоркския университет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР