Новият роман на Салман Рушди се нарича Нож: размишления след

...
Новият роман на Салман Рушди се нарича Нож: размишления след
Коментари Харесай

Салман Рушди с нов роман, повлиян от нападението срещу него

Новият разказ на Салман Рушди се назовава " Нож: размисли след опит за ликвидиране ". Авторът го показа пред аудитория на Международния панаир на книгата във Франкфурт.

Съдържанието е повлияно значително от персоналното прекарване на Рушди, който беше нападнат и прободен с нож по време на литературна среща в щата Ню Йорк през август предходната година. След нападението, осъществено от млад мъж с ливанско и американско поданство, създателят на " Сатанински строфи " загуби едното си око и мъчно движи едната си ръка. Той показа, че новата му книга е неговия метод да отвърне на насилието с изкуство.

" Просто ми се стори значим сюжет. Преживявах го прекомерно персонално и в действителност усещах, че е невероятно да пиша за нещо друго. Изглежда малко неуместно да пиша за нещо друго, до момента в който не съм се справил с тази тематика. Така че да, приключих книгата преди към 10 дни и тя към момента е много прясна в съзнанието ми. Очаквам с неспокойствие да излезе напълно скоро, през април, мисля ", сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР