Новият ректор на НСА Васил Левски Красимир Петков гостува в

...
Новият ректор на НСА Васил Левски Красимир Петков гостува в
Коментари Харесай

Красимир Петков пред БНТ: НСА трябва да добие една по-широка гласност с резултатите

Новият ректор на НСА " Васил Левски " Красимир Петков гостува в предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия, където приказва за бъдещето на спортната академия.

" Ректорският стол е парещ, само че одобрявам това предизвикателство, като отговорност. Всичко останало е по-късно. Иска ми се като одобрена просветителна спортна институция, НСА да продължи да се развива и да добие една по-широка публичност с резултатите, реализирани от освен нашите спортисти и треньори, само че и от преподавателите, които приготвят положителни експерти. Мисля, че сме длъжници в това отношение, защото доста положителни български треньори са приключили НСА, само че малко хора знаят това ", съобщи ректорът.

Той показа и каква в действителност е задачата на НСА, а тя е да основава спортни експерти.

" Понятието " спорт " има доста избрания, само че малко знае се, че спортът не е единствено спорт за високи достижения, по който работят редица наши експерти. Здравето на нацията е от изключителна значимост и ние имаме посоки в тази тенденция. НСА не е единствено факултет спорт, имаме факултет по педагогика, публично здраве. Те дават своя принос за обществото, само че може би резултатите ни не са толкоз забележими, колкото икономическите ", съобщи Петков.

Вижте целия диалог във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР