Новият рекорд за преминаването на 600-те километра от връх Ком

...
Новият рекорд за преминаването на 600-те километра от връх Ком
Коментари Харесай

С близо 5 часа е бил подобрен рекордът на Ком-Емине

Новият връх за прекосяването на 600-те километра от връх Ком до нос Емине е 4 дни, 8 часа и 27 минути, заяви екипът на Божидар Антонов. Ултрамаратонецът усъвършенства с 4.38 часа предходното върховото достижение на Кирил Николов-Дизела от 2015 година

Това е втора корекция на върха от Антонов. В началото на август 2015 година той даде най-бързо време, като смъкна с три часа от времето на Любомир Палакарчев, който през 1987 година изминава маршрута за 5 дни и 14 часа. Тогава върхът на Антонов се задържа единствено две седмици.

Сегашното му достижение беше направено в средата на август, като от екипа му забавиха оповестяването на резултата. Те обясниха, че са имали потребност от време, с цел да съберат фрагментите от прехода в късометражен филм, който да осведоми публиката за тестването на Антонов.

Прожекцията се състоя във вторник вечерта в Клуба на щастливеца. " Филмът ще бъде оповестен в мрежата с прикрепена виртуална дарителска сметка за подкрепяне изгорялата през 2017 година хижа " Кашана ". Средствата от прожекцията също ще бъдат дарени за възобновяване на хижата. Събраната сума от дарения в нощта на прожекцията е 390 лв.. Сума от продажбата на билетите ще бъде добавена към бъдещите дарения плюс тази от нощта на събитието ", оповестиха от екипа. Те допълват, че общият бюджет за реализирането на върха е бил 900 лв.. По време на тестването Антонов е избягвал модифицирана храна, като диетата му е включвала най-вече любеница с ябълка или различен плод, салата от домати (без мазнини), домакински самун и супи от зърнени култури като фасул, леща, елда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР