Новият размер на минималната заплата догодина ще е 933 лв.,

...
Новият размер на минималната заплата догодина ще е 933 лв.,
Коментари Харесай

Асен Василев с важни новини: Минималната заплата става 933 лв, ако приемат бюджета за 2024 г.

Новият размер на минималната заплата следващата година ще е 933 лева, в случай че депутатите одобряват проектобюджета. В Черна гора тази година тя е 1042 лева, а в Северна Македония е 946 лева в този момент, в Сърбия тя е 1070 лева Това са страни с по-малък Брутният вътрешен продукт на глава от популацията у нас, а в Румъния е 1296 лева От всички наши съседи страни ние сме на опашката. Длъжни сме да не разрешаваме да се оформят гета с ниско възнаграждение, фалшив труд и изоставени райони, тъй като това се случва и в развити страни, в случай че ножицата в приходите се отвори.

Това съобщи финансовият министър Асен Василев по време на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие, на което се разискват проектозаконите на НЗОК, ДОО и държавният бюджет за 2024 година

По думите му Бюджет 2024 реализира трайно повишение на пенсиите. По предложение на Министерството на труда и обществената политика се подвигат вдовишките пенсии за най-уязвимите самотни пенсионери.

Василев уточни, че държавното управление желае да резервира подоходния налог. При едно съответно възнаграждение хората стартират да се замислят дали да се завърнат от чужбина, счита финансовият министър.,предава блиц

Той бе безапелационен реализира добър баланс и приходите порастват по-бързо от разноските. Асен Василев обърна внимание, да се гледа в небосвод от 5-7 години, когато вторият дирек ще стане толкоз значим колкото и първият.

Това, по което Тристранката реализира единодушие е, че одобри бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 година, до момента в който по бюджета на ДОО обществените сътрудници - работодателски организации и синдикати не реализираха единодушие. Работодателите предстоящо не бяха съгласни с повдигането на минималната заплата и оптималният застрахователен приход в бюджета на ДОО. Синдикатите желаеха повече пари за заплати, компенсации за безработица и по-висок оптимален приход.

Предстои НСТС да прегледа и огромният държавен бюджет на Република България за 2024 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР