Новият програмен период на Програмата за развитие на селските райони

...
Новият програмен период на Програмата за развитие на селските райони
Коментари Харесай

Властта обещава гарантирани бюджети за всяка община

Новият програмен интервал на Програмата за развиване на селските региони бе акцент на диалозите сред зам.-министъра на земеделието Стефан Бурджев и членове на УС на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ). " Има решение интегрираният териториален метод да бъде сменен в идващия програмен интервал с обезпечени бюджети за всяка община. По този метод за всяка обшина ще има обезпечен запас и средствата ще могат да бъдат изразходвани съгласно потребностите на общините и по целенасоченост. Целта ни е да няма привилегировани обитаеми места и да се откри баланс ", разгласи Бурджев. Идеята на новите ръководещите да има запас за решение на проблемите в цялата страна, съгласно техните специфики. Бюджетите ще се дефинират по отношение на създадена методика, в която има 4 съществени критерия, водещ е популацията. " Ние поддържаме новите насоки, като ще предоставим и нашите оферти. На срещата всички се сплотиха към това, че разискванията ще продължат в градивен разговор ", разяснява кметът на Самоков Владимир Георгиев от Българска социалистическа партия. Зам.-председателят на НСОРБ Донка Михайлова означи, че е реализирано единодушие по по-голямата част от дискусионните въпроси сред страната и локалните управляващи. Остава единодействието, добави още социалистката.

НСОРБ и зам.-министърът разискаха и приключването на сегашния програмен интервал на Програмата за развиване на селските региони, както и подготовката на изискванията за кандидатстване по подмярка 7.2. Темите ще продължат да се разясняват на оперативно равнище, следва да бъде извършена и среща с представителите на Държавен фонд " Земеделие ".

Михайлова, Георгиев и кметовете на Сливница, Сърница и Летница, както и изпълнителният шеф на НСОРБ Силвия Георгиева и шефът на " НСОРБ Актив " Людмила Величкова бяха домакини на работна среща на управлението на Сдружението и министъра на туризма Христо Проданов и неговия екип. Обсъдена бе нуждата от разработване на надеждни механизми за съгласуваност сред страната и общините, ролята и мястото на организациите за ръководство на туристическите региони за ефикасната рекламна политика на страната и острата потребност от положително взаимоотношение сред обособените ведомства, имащи отношение към собствеността и ръководството на туристическите запаси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР