Новият проект “Грижа в дома, който надгражда предходния “Патронажна грижа

...
Новият проект “Грижа в дома, който надгражда предходния “Патронажна грижа
Коментари Харесай

630 души с увреждания и възрастни хора във Варна ще получават грижа в дома през 2023 г.

Новият план “Грижа в дома ”, който надгражда предходния “Патронажна грижа ” и се финансира по стратегия “Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година, ще започва през януари и ще продължи до края на декември 2023 година

Предвижда се по плана да бъдат обслужени 630 души с увреждания и възрастни хора, нуждаещи се от специфични грижи.

Това заяви шефът на дирекция „ Социални действия “ Таня Василева пред съветниците от ПК " Социални действия и жилищна политика ", които взеха решение осъществяването на плана да бъде предоставено на общинската дирекция.

Съветниците утвърдиха промяна на цените на топлия обяд в публичната столова .

В обществената кухня се подготвя топъл обяд в работните дни от седмицата за 550 обществено слаби хора от регионите „ Одесос “, „ Аспарухово “ и „ Приморски “.

Досега цената за един обяд с Данък добавена стойност бе 3 лева, само че поради нарастването на цените на електрическата енергия и питателните артикули се постанова тя да бъде изменена на 3,40 лева Необходимият финансов запас за 2023 година възлиза на 54 340 лева, стана ясно на съвещанието.

Сред тематиките на съвещанието бяха двата центъра за грижа за лица с разнообразни форми на деменция , които отвориха порти през юли тази година. Те се финансират безплатно по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Членовете на комисията дадоха единодушието си за заемообразно обезпечаване на средства от бюджета на община Варна за 2023 година, преди те да бъдат възобновено от ръководещия орган на програмата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР