Новият президент на САЩ Джо Байдън, който ще встъпи в

...
Новият президент на САЩ Джо Байдън, който ще встъпи в
Коментари Харесай

Байдън ще продължи търговската война срещу китайските технологични компании

Новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън, който ще встъпи в служба през януари 2021 година, най-вероятно няма да прекрати комерсиалната война, която неговия предходник Доналд Тръмп стартира против китайските софтуерни компании.

Това се споделя в разбор на CNBC, в който са взели присъединяване водещи специалисти по интернационална политика и стопанска система.

„ Тръмп изцяло разбърка постоянните връзки сред Китай и Съединени американски щати, които съществуваха със десетилетия. Много мъчно може да се обърне в този момент тази политика “, разяснява Абишур Праккаш, геополитически анализатор в Центъра за новаторско бъдеще, консултантска компания от Торонто. Освен против Huawei и продуктите му като съоръжение за 5G мрежи и смарт телефони, Съединени американски щати прибавиха и китайския производител на чипове SMIC в черен лист. „ Байдън ще продължи строгия надзор на това, който може да обезпечава съоръжение за 5G в Съединени американски щати и в партньорските страни.

Според Пол Триоло, началник в консултантската компания за ръководство на рисковете Eurasia Group Байдън ще избира да постанова по-малко надзор върху развиването на технологиите, само че ще построи високи стени против тези компании, които към този момент са белязани като опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.

„ Освен това предвиждам, че дефиницията на застрашаваща компания ще бъде доста по-прозрачна и ясно дефинирана, в сравнение с по времето на Тръмп “, добави Тиоло.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР