Новият президент на Куба Мигел Диас-Канел пристигна във Венецуела за

...
Новият президент на Куба Мигел Диас-Канел пристигна във Венецуела за
Коментари Харесай

Новият кубински лидер със солидарно посещение във Венецуела

Новият президент на Куба Мигел Диас-Канел дойде във Венецуела за първото си задгранично посещаване като водач на островната страна , с цел да покаже солидарността си към венецуелския си сътрудник Николас Мадуро, който е под прицел от Запада след противоречивите президентски избори, осведоми " Ройтерс ".

" Ние носим обръщение на приятелство и другарство...на народа и боливарското държавно управление на Венецуела, на президента Николас Мадуро ", съобщи Канел при идването си. Кубинският водач поздрави Мадуро за " решителния триумф " на изборите на 20 май.

 Куба има президент, друг от Кастро, за пръв път от 1959-а Обновена
Куба има президент, друг от Кастро, за пръв път от 1959-а

Нова глава от историята на комунистическата страна

Съединени американски щати, Европейски Съюз и някои латиноамерикански страни разкритикуваха преизбирането на Мадуро, защото по време на изборите не са покрити демократичните стандарти . Например, изборната комисия е била ръководена от лоялни на президента и съперници на Мадуро не са били позволени на вота.

Но Китай и Русия се оповестиха срещу интервенция във вътрешните работи на страната. Левите държавни управления в района от Куба до Боливия предложиха топла поддръжка.

Мадуро е първият задграничен водач, който се среща с Канел след избирането му през предишния месец. Той наследи Раул Кастро.

Канел лети до Венецуела със брачната половинка си Лиз Куеста , което е в прорез с традицията по време на близо 60-годишното ръководство на братята Фидел и Раул Кастро. Те нормално пътуваха без съпругите си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР