Новият президент на Жоан Лапорта разкри, че вече е имал

Новият президент на Жоан Лапорта разкри, че вече е имал ...

Новият президент призна за първи контакт с Меси и обясни какво следва

Новият президент на Жоан Лапорта разкри, че вече е имал първи контакт с след победата си в изборите. “Лео вече ме поздрави за успеха”, заяви босът в интервю за Catalunya Ràdio тази сутрин.

Постигането на споразумение с легендата за оставането му на “” е приоритетна цел за Лапорта. Той също така обясни какво предстои да стори в следващите дни.

“Не искам да говоря дали Чави Ернандес и Жорди Кройф ще се завърнат в клуба, защото не съм обещавал нищо на никого, а и от уважение към настоящите служители в клуба трябва първо да говоря с тях - категоричен беше босът. - Належащо е първо да се направи одит. Но преди това ще поздравя всеки, който работи в Барса. Клубът не се управлява добре в момента и се налага да вземем нужните решения. След одита ще приложим шоков план, за да може клубът да стане икономически стабилен.”

Лапорта допълни, че още днес ще посети отбора, за да разговаря както с треньора , така и с футболистите.

Шефът отново поде темата за Меси: “Беше хубаво да видим, че Лео отива да гласува на изборите. Това е поредното доказателство, че той обича Барса. Убеден съм, че самият той иска да остане”.

Лапорта беше категоричен, че няма да приеме в екипа си никой от двамата съперници на изминалите избори - Виктор Фонт и Тони Фрейша.

В сряда Барселона гостува на в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, като шансовете за продължаване напред са много малки заради загубата с 1:4 в първата среща. “Положението е сложно заради резултата на “Камп Ноу”, но ние сме длъжни да играем за честта си. В първенството обаче сме само на 2 точки от . Трябва да се борим до края, защото в Барселона няма преходни сезони”, ясен беше Лапорта.

Източник: sportal.bg