Новият президент на БФС – Георги Иванов, даде обширна пресконференция

...
Новият президент на БФС – Георги Иванов, даде обширна пресконференция
Коментари Харесай

Гонзо: Промяната дойде, Изпълкомът ще взима решенията

Новият президент на БФС – Георги Иванов, даде обширна конференция след оповестяването му на днешния Конгрес на футболната централа. Иванов отговори на редица въпроси, свързани с администрирането на лигата, националните тимове, приходите, само че акцентира, че всички решения ще бъдат взимани от Изпълнителния комитет.

„ Това, което се случи – горделив съм, че завоювах по този начин. Имам още по-голяма отговорност. Сега следва по-трудното. Трябва да създадем доста промени, да върнем доверието в институциите, с цел да работим с страната, да помогнем на всички аматьорски клубове, да помогнем на детско-юношески школи, където да се построяват бъдещите футболисти, с които да се гордеем с тях “, стартира Гонзо.

„ Не съм мислил какво ще направя понеделник. Тези няколко дни бяха доста тежки за мен. Ще съберем Изпълкома, където ще взимаме решения групово. Изпълкомът ще е водещият орган, който ще ръководи БФС “, продължи той.

„ Този изпълком взима решения, които са за положителното на футбола. Няма да бъде теглен в една посока към някой клуб, а ще бъде еднообразно за всички. Има правилници и лостове, където всеки клуб ще бъде по идентичен метод третиран. Независимо дали е първенец, притежател на Купата или известен. Затова искам да няма президенти. Разговарял съм няколко пъти с президента на ПФЛ. Това пренасяне би трябвало да стане поетапно. Сега тя не е подготвена да одобри шампионата, само че имаме концепция по какъв начин ще се случи. До 1-2 години това ще стане факт. Ако аз реша да трансферира всички права на лигата, това ще бъде тичане от отговорност. Илиан Илиев има цялостното ми доверие, тъй че аз съм удовлетворен от неговата работа ".

„ Когато демонстрирах структурата, всички бяха съгласни. Имаме време да намерим верните и точните хора. Ще се направи разбор на работата на хората до момента. Изпълкомът е органът, който взима решенията, а надолу са президенти, вицепрезиденти и нататък. ИК ще реши кой да бъде вицепрезидент, първи вицепрезидент, в случай че би трябвало трети. Органът, който ще взима решенията, ще е Изпълкома “, продължи Гонзо.

„ Затова сме избрали хора с престиж в обществото. За да може този развой с страната, да бъде по-лесен и равномерен. Всички знаем, че в случай че страната не помогне, който и да е президент, няма късмет да оправи футбола в България. Това би трябвало да е ясно. През тези 2 години, в които съм бил, единствените доходи на БФС са от ФИФА и УЕФА, които са програмни. Те се дават целево за лагери, за мачове на националните тимове, само че това е извънредно незадоволително. Не можем по този начин да помогнем на аматьорския и ДЮШ, камо ли на професионалния. Имаме двама кмета – на Враца и Търново. Надяваме се те да са мостът сред БФС и държавните институции. “, продължи Иванов.

„ Всеки един, който има качества и мотивация, е добре пристигнал. Има място при нас да се работи с всички кадърни, можещи и знаещи хора. Нямат значение в този момент екипите. Ако дойдат в съюза, всички работим за България. Не обичам да работя с другари, а с експерти, които могат да създадат нещата по този начин, че да вървим напред. Който е сръчен, има място в нашата конструкция. Ние ще създадем всичко допустимо да върнем изключените клубове. Трябва на идващия конгрес да се гласоподава това, Изпълкомът не може да го направи “, продължи той.

„ Аз персонално съм си избрал вицепрезидент, само че редът е първо Изпълкомът. Не съм мисли какво ще направя от понеделник. Първо ще събера ИК, с цел да може с тези хора да забележим проблемите и стартираме работа. Аз като президент на БФС, няма да взимам еднолични решения. Визирам хората от Изпълнителния комитет. Има неща, които съм видял и не ми харесва и още в понеделник ще стартира с тях. Всичко би трябвало да става поетапно и премислено.

Доколкото знам Борислав Михайлов към този момент не е президент на БФС. Аз неведнъж разгласих, че аз съм човек, който никой не може да му споделя какво да прави. През тези години, в които сме били дружно, не ми е казвал какво да върша. Горд съм от това. Аз се споделям Георги Иванов. Ако смятате, че някой може да ми подрежда, доста сте се объркали. Не сме родственици с Борислав Михайлов. Този въпрос би трябвало да завърши. Всичко, което ще върша, ще бъде очевидно и тогава ще си приказваме за зависимости “, продължи Гонзо.

„ Затова се направи Конгрес, с цел да може да се трансформират нещата. Ако смятате, че за един ден това ще стане, объркали сте се. Това е развой. Сега е разгарът на шампионата и не може да сменяме хора, да взимаме нови. До юни месец ще има време да изберем качествените хора. Най-големите промени ще бъдат юни месец. Промените не се вършат ей по този начин, тъй като просто желаеме. Те би трябвало да са сполучливи в дълготраен проект. Няма да пътувам в този момент с националния тим. Михаил Касабов и треньорите ще са в Баку. Хората, които пътуват, ще дават отговор за националния тим. Аз им вярвам. Аз съм си лежащ през вчерашния ден в 22,00 часа и не съм чествал нищо. Накрая на силите си съм. Кой съгласно вас може да чества авансово? Смятам, че този въпрос е неудобен. Не, връщам се да си легна и няма да чествам. Важно е каква работа се прави, а не кой върви на мачове. Играл съм в Левски и знам по какъв начин стоят нещата. Не може да обикалям цяла България единствено, с цел да ме снима малкия екран. Трябва да правя работа, а не да отивам на мачове. Ако правя работа, не е нужно непрекъснато да ме гледат по фейсбуци. Дали ще отивам на мач, не е значимо. Какво ще се промени с това? Оценявайте хората по работата, която правят. Аз поддръжката на Левски постоянно съм я усещал. Все отново съм играл дълги години, дал съм доста, обвързван съм с този клуб, само че в този момент всички са равни за мен. Дали се споделят Левски, ЦСКА или Лудогорец, ще бъдат на равна основа, защото това е професионално. Аз работя по този начин, а не на някакви пристрастия. За тези години съм го показвал. Към всеки клуб съм се отнасял по идентичен метод. Всеки един, който е почукал на моята врата, тя е била отворена. Помагал съм с всичко, което мога “, приключи Георги Иванов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР