Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов избра за

...
Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов избра за
Коментари Харесай

Кирил Котев е заместникът на Георги Иванов

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов избра за собствен заместител Кирил Котев, осведоми Sportal.bg. Бившият състезателен шеф на ФК ЦСКА 1948 ще смени Гонзо на позицията механически шеф в БФС.

Двамата към този момент са се разбрали и някогашният бранител ще стартира работа във футболната ни централа. Котев ще дава отговор за работата на всички национални тимове, на треньорската школа към БФС, както и за развиването на детско-юношеския и женския футбол у нас.

Котев е повторен първенец на България като футболист - през 2004 година с Локомотив (Пловдив) и през 2008 година - с ЦСКА. Има още купа на България с " алените " от 2006 година, както и три Суперкупи на страната - 2004 година със " смърфовете ", а 2006 година и 2008 година - с " армейците ".

Котев бе част и от последния народен тим на България, който игра на огромен конгрес, откакто бе един от младоците на Евро 2004 година в селекцията на Пламен Марков.

Той беше състезателен шеф на ФК ЦСКА 1948 до януари тази година.

Котев има над 400 мача в родния футбол, като е защитавал екипите на Велбъжд, Видима-Раковски, Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Черно море и ЦСКА 1948. Той има и 13 мача и един гол с националния тим на България.

Бившият футболист има и един сезон в Китай, където печели Второто равнище на локалния футбол с фланелката на Далиен Аербин през 2011 година.
 И Кирил Котев се раздели с ФК ЦСКА 1948
И Кирил Котев се раздели с ФК ЦСКА 1948

Ето детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР