Новият президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов е

...
Новият президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов е
Коментари Харесай

Георги Иванов: Изпълкомът ще бъде органът, който да води БФС

Новият президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов е подготвен да даде цялата власт на Изпълкома на футболната централа, който да взима решенията за бъдещето на футбола.

Бившият футболен национал получи 235 от 469 гласа на Конгреса.

" Горд съм, че завоювах по този метод. Отговорността е огромна, в този момент следва по-трудното. Предстоят доста промени. Трябва доверие, с цел да работим с страната. Трябва да се помогне на школите с създаване на терени и бази. С работата би трябвало да покажем, че сме почтени за тази позиция ", съобщи той на конференцията след Конгреса.

Пловдивчанинът уточни Изпълкома на футболната централа като най-ценното й звено.

" С Изпълкома ще взимаме общи решения. Той ще бъде водещият орган, който да води БФС. Имаме време да намерим верните хора. Ще създадем разбор на работата на всички. Президентът и вицепрезидентите ще проучват решенията на Изпълкома. Няма да взимам еднолични решения. В Изпълкома попадат хора с престиж ", добави той.

Бившият механически шеф на централата е безапелационен, че всички, които желаят да работят за българския футбол, имат еднакъв късмет.

" Съжалявам, че никой от екипа на Димитър Бербатов не одобри да пристигна в Изпълкома. Те са кадърни младежи. Разбирам решението им. Трябва да дадем почитание на всеки работил в тази федерация. Ще дадем нов път и ще преценим всеки по какъв начин се е справил. Ще създадем равносметка и ще стартираме промени. Всички ще взимаме задружни решения за положителното на българския футбол. Всеки клуб ще има равни права ", добави той.

Георги Иванов отхвърли да разяснява фенското неодобрение.

" Не мога да разясня решенията за митинг. Ние с работата си ще покажем, че сме разнообразни. Смешно и неточно е от първия ден някой да стачкува. За да се научиш да побеждаваш, би трябвало да се научиш да губиш. Ако не можеш да губиш, има нещо сбъркано ", счита той.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР