Новият президент на Атлетическата федерация на Великобритания Ник Кауард се

...
Новият президент на Атлетическата федерация на Великобритания Ник Кауард се
Коментари Харесай

Британската атлетика поиска отлагане на Олимпийските игри

Новият президент на Атлетическата федерация на Англия Ник Кауард се причисли към други имена от света на спорта, които желаеха Олимпийските игри в Токио това лято да бъдат отсрочени с една година поради пандемията от COVID-19.

От Организационния комитет в Токио и управлението на Международния олимпийски комитет досега са безапелационни, че Игрите ще се проведа по график от 24 юли до 9 август тази година и посъветваха всички спортисти да се готвят с цялостни сили за най-голямото спортно събитие в света. Редица олимпийски квалификации по света обаче бяха отсрочени поради ковид, а множеството спортисти няма по какъв начин да водят естествена подготовка при напътствията за обществена отдалеченост и самоизолация.

“Да оставим провеждането на Олимпиадата в плануваните дати слага системата под прекомерно огромно напрежение. Трябва да се направи нещо ”, разяснява Кауард пред Би Би Си. Олимпийските комитети на Норвегия и Словения също желаеха публично Олимпиадата да бъде отсрочена и да се организира, откакто пандемията е утихнала. Вчера такова искане бе направено и от Плувната федерация на Съединени американски щати.

Световната шампионка по седмобой от Англия Катарина Джонсън-Томпсън съобщи, че е невероятно да тренира и да съблюдава нормалните си подготвителни привички в тази конюнктура. “Нашите спортисти разчитат на избрани уреди, с цел да се приготвят, а ръководителите на тези уреди изцяло разбираемо ги затварят. От спортистите се чака да се готвят за най-важното съревнование в тяхната кариера и това ги слага под голямо напрежение. Трябва да се вземе решение ”, добави Кауард. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР